Weather Icon
Κίνα , Οικονομία & Αγορές 8 Απριλίου 2021

Το Πεκίνο έγινε η νέα «έδρα» των δισεκατομμυριούχων

Το Πεκίνο έγινε η νέα «έδρα» των δισεκατομμυριούχων

Για πρώτη φορά στα χρονικά, το Πεκίνο αποκτά τον τίτλο της «έδρας» των  δισεκατομμυριούχων.

Με 33 νέες προσθήκες μέσα στο 2020 στη «χρυσή» λίστα των κροίσων κατοίκων της, έφθασε σε σύνολο τους 100.

Και έτσι, σύμφωνα με την ετήσια λίστα του Forbes, περνά μπροστά από τη Νέα Υόρκη, που έρχεται δεύτερη με 99.

 

Εν μέσω πανδημίας, λοιπόν, κι έχοντας καταγράψει 7 νέους δισεκατομμυριούχους κατοίκους μέσα στον τελευταίο χρόνο, η αμερικανική μεγαλούπολη χάνει τα πρωτεία που κατείχε τα τελευταία επτά χρόνια.«Η Κίνα ανέκαμψε γρήγορα από τα προβλήματα με την πανδημία και εκτοξεύτηκε από την τέταρτη θέση στην πρώτη της ετήσιας λίστας μας», γράφει το αμερικανικό περιοδικό.Σε αυτό, επισημαίνει, συνέβαλαν ο γρήγορος έλεγχος του κορωνοϊού και η άνοδος των εταιρειών τεχνολογίας και των χρηματιστηρίων.

Πλουσιότερος κάτοικος του Πεκίνου είναι ο Ζανγκ Γιμίνγκ, ιδρυτής του TikTok και διευθύνων σύμβουλος της μητρικής εταιρείας ByteDance, με καθαρή θέση στα 35,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Ζανγκ Γιμίνγκ

Πάντως, η συνολική καθαρή θέση των δισεκατομμυριούχων της Νέας Υόρκης παρέμεινε μεγαλύτερη, όπως προκύπτει από την 35η αναθεωρημένη λίστα του περιοδικού για τους πλουσιότερους ανθρώπους το 2021 στον πλανήτη.

Στα 59 δισεκατομμύρια δολάρια είναι η καθαρή θέση του πλουσιότερου κατοίκου της Νέας Υόρκης και πρώην δήμαρχου της, Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ

Η Κίνα πατά «γκάζι»

Με 698 δισεκατομμυριούχους συνολικά, η Κίνα πλησιάζει τις ΗΠΑ, που εξακολουθούν να διατηρούν ως χώρα την πρωτιά στη λίστα του Forbes, με 724 δισεκατομμυριούχους.

Πάντως, με 210 νεοεισερχόμενους, η Κίνα κατέγραψε  τη μεγαλύτερη αύξηση στον αριθμό των δισεκατομμυριούχων, παγκοσμίως.

Οι μισοί από τους Κινέζους νέους κροίσους έκαναν τις περιουσίες τους μέσω των κατασκευαστικών ή τεχνολογικών εταιρειών τους.

Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται και η Κέιτ Γουάνγκ, «βασίλισσα» των ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Η Κέιτ Γουάνγκ

Στο Top10 της φετινής λίστας του Forbes για τις περιοχές με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους συγκαταλέγονται, εν τω μεταξύ, πέντε κινεζικές πόλεις, μεταξύ αυτών η Σαγκάη και η Σεντζέν.

Ένας δισεκατομμυριούχος ανά 17ωρο

Σε μία χρονιά πανδημίας, καταγράφηκε ένα αξιοσημείωτο ρεκόρ, με 493 νεοεισερχόμενους δισεκατομμυριούχους παγκοσμίως.

Κάτι που πρακτικά σημαίνει, σύμφωνα με το Forbes, ότι μέσα στη διάρκεια μίας χρονιάς καταγραφόταν περίπου ένα νέος δισεκατομμυριούχος κάθε 17 ώρες. 

Οι συνολικά 1.149 δισεκατομμυριούχοι στην περιοχή Ασία-Ειρηνικού συγκέντρωσαν πλούτο αξίας 4,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε σύγκριση με τα 4,4 δισεκατομμύρια που καταγράφονται στις ΗΠΑ.

Πλουσιότερος Αμερικανός και άνθρωπος σε ολόκληρο τον κόσμο παραμένει, για τέταρτη χρονιά, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Τζεφ Μπέζος.

ΠΗΓΗ: in.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube