Weather Icon

Το KNK ζητά διεθνή αντίδραση ενάντια στη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας

Το KNK ζητά διεθνή αντίδραση ενάντια στη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας

Ο συμπρόεδρος του Εθνικού Κογκρέσου του Κουρδιστάν (Ahmed Karamus) εξέδωσε γραπτή δήλωση κατά της στρατιωτικής επιχείρησης που ξεκίνησε το τουρκικό κράτος στη Μετίνα, το Αβασίν και το Ζαπ, στις ζώνες άμυνας της Medya του Ιρακινού Κουρδιστάν, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην ημερομηνία της επίθεσης.

Η στρατιωτική επιχείρηση του τουρκικού κράτους ενάντια στις δυνάμεις του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), στο Ιρακινό Κουρδιστάν στις 23 Απριλίου, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Το KNK προχώρησε στην εξής δήλωση: «Η έκκλησή μας προς τον κουρδικό λαό και τους συμμάχους μας είναι να πολεμήσουμε ενάντια στους εισβολείς παντού».

Ο Karamus σημειώνει: «Θέλουμε ιδιαίτερα να επισημάνουμε τους στόχους της εν λόγω επίθεσης η οποία ξεκίνησε στις 24 Απριλίου, ανήμερα της επετείου της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Με αυτήν την επίθεση εξέφρασαν τον στόχο τους να πραγματοποιήσουν σφαγή και γενοκτονία εναντίον των λαών του Κουρδιστάν. Ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα στους Κούρδους».

Τονίζοντας ότι οι άνθρωποι από το Κουρδιστάν δεν πρέπει να παραμείνουν σιωπηλοί, ο Karamus είπε: «Πρέπει να επιδείξουν τα πατριωτικά τους καθήκοντα και τα αντανακλαστικά τους ενάντια σε αυτές τις επιθέσεις στο υψηλότερο επίπεδο. Αυτή η ημέρα είναι η ημέρα της αντίστασης, αυτή είναι η ημέρα για την υπεράσπιση της τιμής του κουρδικού λαού. Καλούμε όλους να εκπληρώσουν τα πατριωτικά τους καθήκοντα και να υπερασπιστούν τις ανθρώπινες αξίες».

Διαβάστε τη συνέχεια στο kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube