REAL TIME |

Weather Icon
Εθνική Άμυνα , Τουρκία 18 Απριλίου 2021

Το εντυπωσιακό «Elephant Walk» του «ΗΝΙΟΧΟΥ» – Προβολή ισχύος και μήνυμα προς την Άγκυρα – Δείτε βίντεο

Το εντυπωσιακό «Elephant Walk» του «ΗΝΙΟΧΟΥ» – Προβολή ισχύος και μήνυμα προς την Άγκυρα – Δείτε βίντεο

«Elephant Walk» πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα όχι μόνο στην άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ» αλλά σε όλες τις πολυεθνικές ασκήσεις που έχει διοργανώσει η Πολεμική Αεροπορία.

Η μεγάλη πολυεθνική άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2021» σφραγίστηκε σήμερα από μια εντυπωσιακή κίνηση προβολής ισχύος. 33 από τα μαχητικά που λαμβάνουν μέρος βγήκαν ταυτόχρονα στον διάδρομο της 117 Πτέρυγας Μάχης στην Ανδραβίδα όπου φιλοξενείται η άσκηση.

Πρόκειται για το γνωστό στην αεροπορική γλώσσα «Elephant Walk» ουσιαστικά την παρουσίαση δηλαδή των μαχητικών τα οποία λαμβάνουν μέρος στον «ΗΝΙΟΧΟ».

Με επικεφαλής τα Ελληνικά αεροσκάφη F-16 block 52+ adv από την 336 Πολεμική Μοίρα «ΟΛΥΜΠΟΣ» και πίσω τους μαχητικά από τις χώρες που συμμετέχουν στην άσκηση. «Elephant Walk» πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα όχι μόνο στην άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ» αλλά σε όλες τις πολυεθνικές ασκήσεις που έχει διοργανώσει η Πολεμική Αεροπορία. Ένα ξεκάθαρο μήνυμα ισχύος και εξωστρέφειας.

Παρά το γεγονός ότι η πανδημία της Covid-19 έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα η HAF όχι απλά πραγματοποιεί τη μεγάλη άσκηση αλλά κερδίζει τις εντυπώσεις με το υψηλό επίπεδο συμμετοχών και εκπαίδευσης. Στην Ανδραβίδα και στη 117 ΠΜ προσγειώθηκαν σήμερα και τα μαχητικά από το Ισραήλ.Η IAF έστειλε στον «ΗΝΙΟΧΟ» f-16 Sufa και f-15i τα οποία μάλιστα έκαναν κανονικά μέρος και στο εντυπωσιακό «Elephant Walk».

Ο «ΗΝΙΟΧΟΣ» τρομάζει την Άγκυρα

Πάνω από το Αιγαίο και σε ολόκληρο το FIR Αθηνών εδώ και τουλάχιστον μια εβδομάδα πετούν μαζί με την Πολεμική Αεροπορία αεροσκάφη από ΗΠΑ, Γαλλία, Ισραήλ, Ισπανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Την ώρα που ο «ΗΝΙΟΧΟΣ» έχει κυριολεκτικά σκεπάσει το Αρχιπέλαγος η Τουρκική αεροπορία αναλώνεται σε σποραδικές παραβιάσεις και αγωνιώδη επιτήρηση των μικτών Σχηματισμών οι οποίοι προβλέπεται να  πετάξουν από τον Έβρο, τη Σαμοθράκη και τη Λήμνο έως νότια της Κρήτης, τη Ρόδο και το ακριτικό Καστελόριζο.

Οι καθημερινές απογειώσεις πλέον αγγίζουν τις 120 με τους σχηματισμούς να απογειώνονται κατά κύματα τόσο από την ‘’καρδιά’’ του ‘’ΗΝΙΟΧΟΥ’’ την  117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα όσο και από όλες τις Πολεμικές Μοίρες της χώρας. Στο αεροδρόμιο που φιλοξενεί τον “ΗΝΙΟΧΟ” βρέθηκε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος ο οποίος ενημερώθηκε από τους αρμόδιους επιτελείς για την εξέλιξη της μεγάλης Πολυεθνικής Διακλαδικής Άσκησης. Ο Στρατηγός μάλιστα προχώρησε και σε χαιρετισμό κάνοντας λόγο για ‘’μοναδικές ευκαιρίες συνεργασίας και συνεκπαίδευσης που θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τις σχέσεις των χωρών’’.

Τις επόμενες ημέρες ο ‘’ΗΝΙΟΧΟΣ’’ αναμένεται να κορυφωθεί με τη συμμετοχή τόσο Μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού όσο και του Στρατού Ξηράς. Σύμφωνα άλλωστε με τον σχεδιασμό η άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού ‘’ΛΑΙΛΑΠΑ’’ θα συμπέσει με τον ‘’ΗΝΙΟΧΟ’’.

Ήδη ο εκνευρισμός της Άγκυρας είναι κάτι παραπάνω από έκδηλος με την Τουρκική αεροπορία να απογειώνει καθημερινά αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου αλλά και μη επανδρωμένα UAV ώστε να παρακολουθούν την εξέλιξη του ‘’ΗΝΙΟΧΟΥ’’. Ο εκνευρισμός των γειτόνων αναμένεται να κορυφωθεί την επόμενη εβδομάδα καθώς έχουν προγραμματιστεί αποστολές σε Ελληνικά ακριτικά νησιά από τη Λήμνο έως και το Καστελόριζο.

Ενδεικτικές πάντως της καταξίωσης της Πολεμικής μας Αεροπορίας είναι οι έως τώρα άριστες εντυπώσεις των ξένων αποστολών οι οποίες λαμβάνουν μέρος στον ‘’ΗΝΙΟΧΟ’’. Όλοι οι ιπτάμενοι που βρίσκονται στην 117 ΠΜ επιδιώκουν να πετούν με τους Έλληνες αεροπόρους και δεν κρύβουν τον ενθουσιασμό τους από τα σενάρια της άσκησης και το Ελληνικό ανάγλυφο που τους επιτρέπει να λαμβάνουν μέρος αποστολές υψηλής δυσκολίας.

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube