REAL TIME |

Weather Icon

Τετ α τετ Δένδια – Μητσοτάκη! Ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις συνομιλίες με Ερντογάν και Τσαβούσογλου

Τετ α τετ Δένδια – Μητσοτάκη!  Ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις συνομιλίες με Ερντογάν και Τσαβούσογλου

Συνάντηση με τον Νίκο Δένδια είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον απόηχο του «θερμού επεισοδίου» που προκλήθηκε κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που είχε ο ‘Ελληνας υπουργός Εξωτερικών με τον τούρκο ομόλογό του στην Άγκυρα.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, εξέφρασε στον κ. Δένδια την ικανοποίησή του για το πώς χειρίστηκε ένα τόσο δύσκολο ζήτημα.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της διπλωματίες μετέφερε αναλυτικά στον πρωθυπουργό το περιεχόμενο των συνομιλιών του που είχε στην Άγκυρα με τον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σημειώνεται πως Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκονταν χθες σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας και υπήρχε ρητή εντολή στον Έλληνα ΥΠΕΞ να απαντήσει αναλόγως σε περίπτωση που προκληθεί από την τουρκική πλευρά.

Όπως σημείωναν χαρακτηριστικά διπλωματικές πηγές, το βράδυ της Πέμπτης, η Ελλάδα προσέρχεται με θετική ατζέντα στις συνομιλίες αλλά υπερασπίζεται τις θέσεις της. «Όταν συνομιλούμε διεθνώς και αυτό συμπεριλαμβάνει και τους Τούρκους, προβάλλουμε τις θέσεις μας και τα δίκαιά μας. Οι οποίες είναι γνωστές. Και βασίζονται στη διεθνή νομιμότητα».

«Αυτές είναι οι θέσεις μας. Και αυτές είναι οι δικές τους θέσεις» προσέθεταν.

ΠΗΓΗ: In.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube