Weather Icon

Ταράσοφ: Ο Πούτιν ασχολείται προσωπικά με το ζήτημα του Καραμπάχ

Ταράσοφ: Ο Πούτιν ασχολείται προσωπικά με το ζήτημα του Καραμπάχ

Η θέση και η πολιτική που ακολουθεί ο Πασινιάν συμπίπτουν γενικά με τα συμφέροντα της Μόσχας, καθώς και η Μόσχα ενδιαφέρεται για την εφαρμογή των σημείων της τριμερούς δήλωσης και την απεμπλοκή των επικοινωνιών. Αυτό δήλωσε ο Στανισλάφ Ταράσοφ, Ρώσος πολιτικός επιστήμονας, ειδικός στα προβλήματα της Μέσης Ανατολής και των χωρών του Καυκάσου, σε συνέντευξη με τον ανταποκριτή του News Armenia – NEWS.am.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οποιαδήποτε δύναμη, εκτός από τον Πασινιάν, θεωρείται πλέον εξωτερικά ως η ρεβανσιστική δύναμη.

«Η συνάντηση του Πασινιάν και Πούτιν λαμβάνει χώρα την παραμονή των πρόωρων εκλογών που έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους. Πριν από αυτό, υπήρχαν τηλεφωνικές συνομιλίες, οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών βρίσκονται σε συνεχή επαφή, που είναι σαφή στήριξη στο Πασινιάν στις εκλογές. Μέχρι στιγμής, η Μόσχα τον θεωρεί ακόμα ως κεντρικό πρόσωπο στην πολιτική ζωή της Αρμενίας», ανέφερε.

Σύμφωνα με το Τασράσοφ, η Μόσχα, το Μπακού, η Άγκυρα, όσο και οι δυτικοί εταίροι ενδιαφέρονται για τη μετάβαση της εξουσίας στην Αρμενία με συνταγματικό τρόπο.

«Δεν αισθάνεται ότι η Μόσχα να υποστήρηζε την αντιπολίτευση στις εκλογές. Ρωσία συμπεριφέρεται εξαιρετικά διακριτικά, παρέχοντας 100% ευκαιρίες στους Αρμένιους να κάνουν την δική τους επιλογή. Ένα άλλο πράγμα είναι ότι υπάρχει μια προσωπική σχέση μεταξύ του Πούτιν και του Κοτσαριάν. Αλλά δεν υπάρχει καμία αίσθηση ότι ο Ρόμπερτ Κοτσαριάν θα απολάμβανε προσωπική, προνομιακή υποστήριξη από τον Πούτιν.

Όσο για το απεμπλοκή επικοινωνιών, όπως το είπε ο Ταράσοφ, προβλέπει επίσης την εξομάλυνση των σχέσεων με την Τουρκία, αλλά, φυσικά, πρέπει να περάσει χρόνος γι ‘αυτό, αφού αν μια τουρκική πρεσβεία εμφανιστεί τώρα στο Ερεβάν, θα θεωρηθεί ως αποτέλεσμα της ήττας στον πόλεμο. “Η Ρωσία είναι συνεπής στο ζήτημα του Καραμπάχ, με αυτό ασχολείται προσωπικά ο Πούτιν. Οι επαφές του με τον Πασινιάν θεωρούνται φυσική συνέχεια του διαλόγου “, κατέληξε ο Ταράσοφ. Στις 7 Απριλίου αναμένεταιί συνάντηση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Αρμένιου πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube