Weather Icon

Τα μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ απαιτούν βοήθεια άνω των 100 εκατ.δολαρίων για Αρμενία & Αρτσάχ μετά τις καταστροφικές επιθέσεις Τουρκίας – Αζερμπαϊτζάν

Τα μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ απαιτούν βοήθεια άνω των 100 εκατ.δολαρίων για Αρμενία & Αρτσάχ μετά τις καταστροφικές επιθέσεις Τουρκίας – Αζερμπαϊτζάν

Τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ για τα Αρμενικά ζητήματα απαιτούν περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια για την Αρμενία και το Αρτσάχ το οικονομικό έτος 2022 μετά τις καταστροφικές επιθέσεις της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν πέρυσι.

Σύμφωνα με την Αρμενική Εθνική Επιτροπή της Αμερικής (ANCA), τα μέλη του οργανισμού αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας, άρχισαν να αναπτύσσοουν νομοσχέδιο για την οικονομική βοήθεια για το οικονομικό έτος 2022.

H επιστολή της 31ης Μαρτίου που εκδόθηκε από τους συμπροέδρους της Αρμενικής Φράγκας Φράνκ Παλόνε και, καθώς και από τον αντιπρόεδρο Adam Schiff, αναφέρει ότι η διερεύνηση του νομοσχεδίου για την κατανομή των κονδυλίων για το οικονομικό έτος 2022 είναι βασικής σημασίας για τη διασφάλιση μεγαλύτερης ασφάλειας, δημοκρατίας και βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης, με στόχο να βοηθήσει την κοινωνία των πολιτών στην καταπολέμηση της επιδημίας της COVID-19 και, το σημαντικότερο που είναι, να μετριάσει τη συνεχιζόμενη ανθρωπιστική κρίση στο Αρτσάχ.

Ειδικότερα, τα μέλη του Κογκρέσου απαιτούν αξιόπιστη χρηματοδότηση για άμεση βοήθεια προς τον Αρμενικό λαό του Ναγκόρνο-Καραμπάχ στη διαδικασία ανοικοδόμησης συμπεριλαμβανομένης της στέγασης, της επισιτιστικής ασφάλειας και του νερού, της υγειονομικής περίθαλψης και της βοήθειας προς τους πρόσφυγες και της αποκατάστασης των υποδομών.

Αναφέρει επίσης ότι πρέπει να διατεθούν 2 εκατομμύρια δολάρια για συμβατικά προγράμματα καταστροφής στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, καθώς και 100 εκατομμύρια δολάρια μέσω λογαριασμών του Υπουργείου Εξωτερικών και των λογαριασμών της USAID στους τομείς της οικονομίας, της διακυβέρνησης, του κράτους δικαίου και της ασφάλειας της Αρμενίας. Εξάλλου, πρέπει να ανασταλούν όλες οι αμερικανικές ενισχύσεις προς το Αζερμπαϊτζάν έως το Αζερμπαϊτζάν να σταματήσει όλες οι επιθέσεις κατά της Αρμενίας και του Αρτσάχ.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube