REAL TIME |

Weather Icon
Λιβύη , Τουρκία 15 Απριλίου 2021

Συνταγματάρχης Al-Kasih: Οι συμφωνίες που υπέγραψε ο Νμπεϊμπά στην Τουρκία, είναι πιο επιβλαβείς για τη Λιβύη από τις συμφωνίες του Σαράζ

Συνταγματάρχης Al-Kasih: Οι συμφωνίες που υπέγραψε ο Νμπεϊμπά στην Τουρκία, είναι πιο επιβλαβείς για τη Λιβύη από τις συμφωνίες του Σαράζ

Η Τουρκία νομιμοποίησε τη στρατιωτική της παρουσία στη Λιβύη με νέα συμφωνία

Ο στρατιωτικός αναλυτής, συνταγματάρχης Abdulmajeed al-Kasih, είπε ότι η προσωρινή κυβέρνηση της Εθνικής Ενότητας (GNU), του πρωθυπουργού Νμπεϊμπά, θα εμπλέξει τη Λιβύη σε πιο επιζήμιες συμφωνίες από ό,τι έκανε η Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας (GNA), του Σαράζ.

Ο Al-Kasih είπε ότι η GNU είναι η μόνη κυβέρνηση που υπάρχει στη Λιβύη τώρα, επομένως κάθε συμφωνία που υπογράφει θα μπορούσε ενδεχομένως να έχει επιζήμια επίδραση στο μέλλον της Λιβύης.

Σε δήλωση που έκανε προς την Erm News την Τρίτη, ο συνταγματάρχης Abdulmajeed al-Kasih εξήγησε ότι η τουρκική πλευρά και η νέα προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης εξέφρασαν την επιθυμία τους να ενισχύσουν τη συνεργασία για τη μεταρρύθμιση της ασφάλειας και την ανάπτυξη δυνάμεων, ανάλογα με τις ανάγκες , και κατόπιν αιτήματος της προσωρινής κυβέρνησης της Λιβύης.

Ο συνταγματάρχης al-Kasih είπε ότι αυτό σημαίνει ουσιαστικά τη συνεχιζόμενη παρουσία τουρκικού στρατού στη Λιβύη.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την Κοινή Στρατιωτική Συμφωνία 5 + 5, όλες οι ξένες δυνάμεις και οι μισθοφόροι πρέπει να φύγουν από τη Λιβύη.

© ALMARSAD ENGLISH (2021)

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube