Weather Icon
Τουρκία 5 Απριλίου 2021

Συλλήψεις Τούρκων απόστρατων λόγω αντιρρήσεων με το κόμμα ΑΚΡ

Συλλήψεις Τούρκων απόστρατων λόγω αντιρρήσεων με το κόμμα ΑΚΡ

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, Άγκυρα, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για 14 ναυάρχους που θεωρούνταν πίσω από την προετοιμασία και διάδοση της δήλωσης των ναυάρχων που προκάλεσαν συζητήσεις για στρατιωτικά πραξικοπήματα στη χώρα από την Κυριακή.

Σε συνέχεια των ενταλμάτων που εκδόθηκαν την Κυριακή το βράδυ, η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 10 ναυάρχους και διέταξε τέσσερις άλλους να παραδοθούν εντός τριών ημερών λόγω των προχωρημένων ηλικιών τους, ανέφερε η εισαγγελία το πρωί της Δευτέρας. Ο δικηγόρος Celal Ülgen είπε ότι οι ναύαρχοι είχαν κρατηθεί στην Κωνσταντινούπολη και μεταφέρθηκαν στην Άγκυρα.

Οι κρατούμενοι είναι «τα άτομα που ετοίμασαν τη δήλωση και εργάστηκαν ενεργά κατά τη διαδικασία δημοσίευσής της, επιτρέποντας σε άλλους να υπογράψουν τη δήλωση», ανέφερε το γραφείο. «Όλοι οι ύποπτοι που έπρεπε να τεθούν υπό κράτηση έχουν συλληφθεί και τεθεί υπό κράτηση και διεξήχθησαν κατάλληλες έρευνες και δημεύσεις για όλους τους υπόπτους».

Οι θαυμαστές θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες για «συνωμοσία για διάπραξη εγκλημάτων κατά της ασφάλειας του κράτους και της συνταγματικής τάξης», ανέφερε.

Οι κυβερνητικοί κύκλοι αντιμετώπισαν τη δήλωση ως έκκληση για στρατιωτικό πραξικόπημα, με στόχο τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και αυτό που αποκαλούσαν «θέληση του λαού». Ο σύμμαχος του ΑΚΡ, Ντέλετ Μπαχτσέλι ζήτησε την κατάργηση των τάξεων και των πλεονεκτημάτων των ναυάρχων. Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης εξέφρασαν στάσεις εναντίον στρατιωτικών πραξικοπημάτων, κατηγορώντας το AKP ότι προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή από πιο πιεστικά ζητήματα.

Ahvalnews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube