REAL TIME |

Weather Icon
Video , Εθνική Άμυνα 21 Απριλίου 2021

Συγκλονιστικό! Αποχαιρέτησαν τον 23χρονο στρατιώτη που έφυγε αιφνιδίως στη Λήμνο με Σέρρα-Πυρρίχιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκλονιστικό! Αποχαιρέτησαν τον 23χρονο στρατιώτη που έφυγε αιφνιδίως στη Λήμνο με Σέρρα-Πυρρίχιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε κλίμα πένθους και θλίψης τελέστηκε η κηδεία του 23χρονου φαντάρου από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή, το περασμένο Σάββατο, εντός της στρατιωτικής του μονάδας στη Λήμνο.

Το τελευταίο αντίο είπαν στον Πόντιο πρωτοχορευτή, όσοι παραβρέθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ευκαρπίας, με ζωγραφισμένο τον πόνο στα πρόσωπά τους.

Μετά της εξόδιου ακολουθίας, οι παραβρισκόμενοι, τίμησαν τη μνήμη του χορεύοντας τον πυρρίχιο μπροστά από το φέρετρο του, το οποίο ήταν καλυμμένο με τη γαλανόλευκη. Στο άκουσμα του πυρρίχιου έσπασαν κι όσοι προσπάθησαν να είναι ψύχραιμοι μπροστά στο αδιανόητο του χαμού του Γιώργου.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη. Ήταν μόλις 23 ετών και η ζωή ξεκινούσε για αυτόν.

Ο 23χρονος ήταν μέλος και της Ένωσης Ποντίων Μενεμένης, η οποία αναφέρει σε ανακοίνωση της: «Ο αγαπημένος μας πρωτοχορευτής πέταξε πολύ νωρίς μακριά μας. Δεν υπάρχουν λόγια. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Και όπως είπε και ένας συγχορευτής σου “Γιώργο, πάλι θα ανταμώσουμε να χορέψουμε τον πυρρίχιο μαζί!“».

Ενώ και η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης εξέφρασε τα βαθιά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του για τον πρόωρο χαμό του Γιώργου. Ο νέος, αλλά και η μητέρα του ήταν μέλη της Λέσχης.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, με πολλή οδύνη πληροφορήθηκε
ότι πολύ πρόωρα κόπηκε το νήμα της ζωής του νεαρού Γιώργου Μακρίδη, μέλους της Ευξείνου
Λέσχης. Στη μητέρα του, Ειρήνη Καρακασίδου, επίσης μέλος του Σωματείου μας, με ενεργό συμμετοχή
στα «κοινά» των Ποντίων, καθώς και στους οικείους του, εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια και
ευχές για την εξ ύψους παρηγορίαν», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΘ.

Ο Γιώργος Μακρίδης ήταν πρώην αθλητής του ΑΣ Μακεδονικός. Το ΔΣ του συλλόγου εξέφρασε τα συλλυπητήριά του.

«Ο ΑΣ Μακεδονικός εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του 23χρονου πρώην αθλητή του Μακεδονικού και πρόσφατα φαντάρου, Γιώργου Μακρίδη, για τον άδικο χαμό του. Γιώργο, θα σε θυμόμαστε για πάντα… Καλό ταξίδι μικρέ».

Τι ανέφερε το ΓΕΣ
Η ανακοίνωση του ΓΕΣ για τον θάνατο του 23χρονου ανέφερε: Ο στρατιώτης Μ.Γ., της Β΄ ΕΣΣΟ 2021, βρέθηκε σήμερα το πρωί χωρίς τις αισθήσεις του εντός του θαλάμου, κατά τη διαδικασία έγερσης για ανάληψη υπηρεσίας, στη μονάδα που υπηρετούσε στη Λήμνο. Έγιναν άμεσα προσπάθειες ανάνηψης από τον ιατρό της Μονάδας και διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται αρμοδίως. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του.

Καλό ταξίδι χαμογελαστέ Γιώργο…

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube