Weather Icon
Τουρκία 8 Απριλίου 2021

Στρατό από troll λογαριασμούς ενορχήστρωσε η Άγκυρα εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού

Στρατό από troll λογαριασμούς ενορχήστρωσε η Άγκυρα εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού

Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ενορχήστρωσε έναν στρατό από τρολλ λογαριασμούς κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, δήλωσε η Διεθνής Αμνηστία στη Διεθνή Έκθεση 2020/21. ”Στην Τουρκία, η κυβέρνηση ενορχήστρωσε τρολλ στρατεύματα, επέβαλε διαδικτυακούς περιορισμούς και εσφαλμένες περιηγήσεις για να αποσπάσει την προσοχή από ορισμένους ιστότοπους, λογαριασμούς και άβολες πληροφορίες », ανέφερε.

Η ύπαρξη φιλοκυβερνητικών ατόμων υπήρξε εδώ και πολύ καιρό αντικείμενο κριτικής εναντίον της Τουρκίας, με το Twitter να κλείνει περίπου 7.340 λογαριασμούς ως μέρος των «κρατικών πληροφοριών» τον Ιούνιο του περασμένου έτους. Η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας ανέφερε πολλές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, επικρίνοντας κυρίως τη δικαστική εξουσία.

Το δικαστικό σώμα δεν έλαβε υπόψη τις εγγυήσεις για δίκαιη δίκη και συνέχισε να εφαρμόζει ευρέως καθορισμένους αντιτρομοκρατικούς νόμους για τιμωρία πράξεων που προστατεύονται βάσει του διεθνούς δικαίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ορισμένα μέλη του δικαστικού και νομικού επαγγέλματος υπέστησαν κυρώσεις για τη νόμιμη άσκηση των επαγγελματικών τους καθηκόντων », ανέφερε η έκθεση.

«Η δικαστική παρενόχληση ατόμων όπως δημοσιογράφοι, πολιτικοί, ακτιβιστές, χρήστες κοινωνικών μέσων και υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την πραγματική ή αντιληπτή διαφωνία τους συνεχίστηκε», δήλωσε η Διεθνής Αμνηστία.

Η οργάνωση δικαιωμάτων κατήγγειλε επίσης τη ρητορική κατά των ΛΟΑΤΚΙ που χρησιμοποίησε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι. Η απόσυρση της Τουρκίας από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, η αποτυχία απελευθέρωσης όσων καταδικάστηκαν αδικαιολόγητα βάσει των αντιτρομοκρατικών νόμων και εκείνων που κρατούνται σε προδικαστική κράτηση ως μέρος των μέτρων COVID-19, ύποπτων εξαφανίσεων και αναφορών βασανιστηρίων-κακομεταχείρισης.

paturkey

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube