Weather Icon
Τουρκία 16 Απριλίου 2021

Στο ψευδοκράτος της Κύπρου παραβρέθηκε σήμερα ο Τσαβούσογλου

Στο ψευδοκράτος της Κύπρου παραβρέθηκε σήμερα ο Τσαβούσογλου

Χωριανόπουλος Άγγελος

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu έφτασε την Πέμπτη στο ψευδοκράτος της Κύπρου εν όψει διεθνών συνομιλιών για το μέλλον του διχοτομημένου νησιού. Σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Çavuşoğlu είπε ότι βρισκόταν στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) «να υπερασπιστεί μαζί την εθνική μας υπόθεση (με ένα) νέο όραμα».

Η Κύπρος διχάσθηκε από την τουρκική στρατιωτική επέμβαση το 1974. Η ΤΔΒΚ, η οποία διαχειρίζεται το βόρειο τρίτο της Κύπρου, αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία. Οι προσπάθειες για την επίλυση του μέλλοντος του νησιού αποτυγχάνουν επανειλημμένα. Ωστόσο, μια άτυπη συνάντηση της λεγόμενης ομάδας 5 + 1, η οποία θα περιλαμβάνει τόσο την ελληνοκυπριακή όσο και την κυβέρνηση του ψευδοκράτους, την Ελλάδα, την Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη στις 27 Απριλίου.

Ο Çavuşoğlu αναμένεται να πραγματοποιήσει συνέντευξη τύπου την Παρασκευή μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο Ερσίν Τατάρ για να συζητήσει τις διεθνείς συνομιλίες. Η επίσκεψη του τούρκου υπουργού Εξωτερικών έρχεται εν μέσω μιας αυξανόμενης διαμάχης για απόφαση του δικαστηρίου του ψευδοκράτους να απαγορεύσει τα θρησκευτικά μαθήματα στο Κοράνι που δεν επιβλέπονται από το κράτος.

Ωστόσο, αξιωματούχοι στην Άγκυρα καταδίκασαν έντονα την απόφαση του δικαστηρίου, χαρακτηρίζοντάς την ως «δικαστικό πραξικόπημα κατά της θρησκευτικής ελευθερίας».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube