REAL TIME |

Weather Icon

SOS από Θεοχάρους: «Φοβικά σύνδρομα κυβέρνησης και κομμάτων της Κύπρου – Η Τουρκία θα φύγει από την διάσκεψη αποκομίζοντας την κυριαρχική ισότητα»

SOS από Θεοχάρους: «Φοβικά σύνδρομα κυβέρνησης και κομμάτων της Κύπρου – Η Τουρκία θα φύγει από την διάσκεψη αποκομίζοντας την κυριαρχική ισότητα»

Γραπτή δήλωση της Προέδρου του “Κινήματος Αλληλεγγύη”, Ελένης Θεοχάρους από Γενεύη

Η Λευκωσία δεν έχει θέσει καμμιά προϋπόθεση ούτε και κόκκινες γραμμές για την έναρξη της άτυπης πενταμερούς διάσκεψης της Γενεύης , αναμένοντας τις κινήσεις της Άγκυρας. Η Τουρκία ήλθε στην Γενεύη αφού έθεσε τις κόκκινες γραμμές της με στόχο τον απόλυτο έλεγχο του νησιού. Εκτιμούμε ότι με το πέρας της διάσκεψης, ασχέτως αν αυτή οδηγηθεί σε ναυάγιο ή σε μια χλωμή και άχρωμη δήλωση του ΓΓ του ΟΗΕ, η Τουρκία θα φύγει από την διάσκεψη αποκομίζοντας την κυριαρχική ισότητα. Ήδη, θέτει ως προϋπόθεση για την έναρξη συνομιλιών, την αποδοχή ενός ίσου διεθνούς καθεστώτος ΚΔ και “ΤΔΒΚ”.

Η Λευκωσία μέσα στα φοβικά σύνδρομα κυβέρνησης και κομμάτων, “διψά” για κινητικότητα στο Κυπριακό και πηγαίνει στις συνομιλίες χωρίς όρους.

Συνεπώς και τώρα θα συρθεί σε νέο κύκλο συνομιλιών με τους τουρκικούς όρους, ασχέτως των λεονταρισμών που θα προηγηθούν για εσωτερική κατανάλωση.

Όταν ο Πρόεδρος θα προτείνει την αποκεντρωμένη Ομοσπονδία, η Τουρκία θα ζητήσει την Συνομοσπονδία, ως υποχώρηση από την λύση δύο κρατών, σκοπεύοντας μέσω αυτής να ελέγχει ολόκληρη την Κύπρο, μέσω των θετικών ψήφων και των βέτο των τουρκοκυπρίων.

Ταυτόχρονα θα επεμβαίνει και στα όσα αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ήδη ελέγχει την ΑΟΖ της ΚΔ με το πολεμικό της ναυτικό χωρίς να έχει υπάρξει οιαδήποτε αντίδραση από κανένα παράγοντα.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube