REAL TIME |

Weather Icon
Αθλητικά 19 Απριλίου 2021

Σχίσμα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο: Οι Αμερικανοί, η JP Morgan και τα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ

Μια πιο λεπτομερής ματιά στο εγχείρημα της European Super League που απειλεί να τινάξει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο στον αέρα.

Οι μετασεισμοί από την ανακοίνωση – διακήρυξη των 12 της European Super League καλά κρατούν και όλα δείχνουν πως είμαστε απλά στην αρχή μιας ιστορίας που έχει συνταράξει συθέμελα το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.
Οι αντιδράσεις για το νέο πρωτάθλημα που θέλει να υποκαταστήσει το Champions League έχουν έρθει τόσο σε θεσμικό πλαίσιο, από τις ανακοινώσεις της UEFA και τις δηλώσεις του προέδρου της Αλεξάνταρ Τσέφεριν, όσο και από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές και τους απλούς φιλάθλους που εναντιώνονται στα σχέδια για τη δημιουργία της European Super League.

Μια περίληψη των προηγούμενων

Ένα γκρουπ 12 ευρωπαϊκών συλλόγων, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να ηγείται του πρότζεκτ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να έπεται σε οργανωτικό επίπεδο και άλλες 10 ομάδες (Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ, Τσέλσι, Τότεναμ, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο, Ίντερ, Μίλαν και Γιουβέντους) αποφάσισαν να αποσχιστούν από την UEFA και να δημιουργήσουν μια νέα διοργάνωση – κλειστό πρωτάθλημα, την European Super League.
Διαβάστε τη συνέχεια στο sputniknews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube