Weather Icon
Εθνική Άμυνα , Τουρκία 9 Απριλίου 2021

Πτώση τουρκικού στρατιωτικού αεροσκάφους στο Αιγαίο! Διασώθηκαν οι πιλότοι – Είχε προηγηθεί δυστύχημα στο Ικόνιο

Πτώση τουρκικού στρατιωτικού αεροσκάφους στο Αιγαίο! Διασώθηκαν οι πιλότοι – Είχε προηγηθεί δυστύχημα στο Ικόνιο

Ένα εκπαιδευτικό στρατιωτικό αεροσκάφος των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων κατέπεσε την Παρασκευή στο Αιγαίο κοντά στη Σμύρνη! Σώοι οι πιλότοι, όπως μεταδίδει η DailySabah.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΑΜ που επικαλείται το τουρκικό μέσο οι δύο πιλότοι εγκατέλειψαν εγκαίρως το αεροσκάφος και διασώθηκαν.

Το αεροσκάφος τύπου KT-1 εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση στη Σμύρνη, όταν για άγνωστο λόγο «βούτηξε» στη θάλασσα στην περιοχή Foca (Φώκαια).

«Αεροσκάφος KT-1, που εκτελούσε υπηρεσία σε βάση της 2η Διοίκησης στη Σμύρνη, έπεσε στη θάλασσα ανοικτά της Foca για απροσδιόριστο λόγο κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης. Κατά την έρευνα και τη διάσωση που ξεκίνησε αμέσως, οι 2 πιλότοι μας διασώθηκαν σώοι», αναφέρει η πρώτη επίσημη ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη ένα ακόμα εκπαιδευτικό αεροσκάφος είχε συντριβεί στην περιοχή Konya και ο πιλότος είχε χάσει τη ζωή του.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube