REAL TIME |

Weather Icon

Πρόγραμμα τριμερούς στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας- Κύπρου – Αιγύπτου

Πρόγραμμα τριμερούς στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας- Κύπρου – Αιγύπτου

Έπεσαν οι υπογραφές

Το πρόγραμμα τριμερούς στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου για το έτος 2021 υπεγράφη μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ αντιπροσωπειών του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς της Κύπρου.

Όπως ανακοινώθηκε, με την υπογραφή του προγράμματος αναβαθμίζεται περαιτέρω η στρατιωτική συνεργασία και η διαλειτουργικότητα μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των τριών χωρών, με την διεξαγωγή κοινών ασκήσεων και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Μετά την υπογραφή του προγράμματος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος δέχθηκε τους επικεφαλής των στρατιωτικών αντιπροσωπειών της Αιγύπτου και της Κύπρου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος ενώ έγινε ιδιαίτερη μνεία στις στενές σχέσεις που έχουν αναπτύξει το τελευταίο διάστημα οι τρεις χώρες μέσα από ένα ευρύ πλέγμα ασκήσεων και συνεργασιών, οι οποίες συνεισφέρουν στην εδραίωση της ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube