REAL TIME |

Πόλεμος ενάντια στη βλακεία και στους απατεώνες

Πόλεμος ενάντια στη βλακεία και στους απατεώνες

Σας γράφω για τον COVID, δυστυχώς, από εμπειρία, μετά από 10 μέρες στην Δ΄ Πνευμονολογική  Κλινική του ΣΩΤΗΡΙΑ, ευγνώμων στον Διευθυντή της, κ. Γιώργο Τσουκαλά και όλο το προσωπικό, μέχρι τους νοσηλευτές, τραπεζοκόμους, που με τόση φιλοτιμία, οργάνωση και εμπειρία, προσφέρουν τόσο έργο.

Το ευχαριστώ είναι μικρή λέξη για να χωρέσει τη δική μου ευγνωμοσύνη και όσων έτυχαν και ακόμη τυγχάνουν της φροντίδας τους. Ευγνώμων και προς τον Αλέξανδρο, συνασθενή τις πρώτες μέρες στο θάλαμο, που μιμούμενος την φωνή του Στέφανου Χίου, με “πατημένο” το λάμδα α λα Σπάρτη, μας έλεγε ξαφνικά μέσα στο σκοτάδι “ο κορωνοϊός εξαπλώνεται! Θα πεθάνουμε όλοι!” και με τις μάσκες οξυγόνου και τους ορούς γελούσαμε σαν αναρρωτήριο νεοσυλλέκτων.

 

 

Μόνο οι Έλληνες αντιμετωπίζουμε με χιούμορ ακόμη και τον μεγάλο κίνδυνο. Σας γράφω από καθήκον, διότι παρ’ ότι γνώριζα, είχα τις ίδιες ακράδαντες πεποιθήσεις και πριν την νοσηλεία και θεραπεία μου, είναι αλλιώς να βλέπεις κατάματα το πρόβλημα και την απύθμενη εγκληματική βλακεία όσων εξυπνακίζουν για “καραντινάκηδες”, “μάσκες – φίμωτρα”, συνωμοσίες κατά των “ελευθεριών” μας, όσων διαδίδουν με πάθος την άρνηση στην ύπαρξη ή επικινδυνότητα του ιού, όσων αρνούνται τον εμβολιασμό αλλά κυρίως όσων ενσυνείδητα, εγκληματικά, ως κοινοί πολιτικοί απατεώνες, πάνε να αποσπάσουν ψήφους και πολιτική οντότητα σπεκουλάροντας πάνω στην κόπωση και την άρνηση του υπαρκτού κινδύνου από μέρος του λαού.

Διότι οι απλοί άνθρωποι, από άγνοια, από ροπή στην άρνηση, σαν να κλείνουν τα μάτια μπροστά στον κίνδυνο, από ευπιστία, βλακεία, θέλουν να πιαστούν από κάπου, να νοιώσουν πως δεν είναι έτσι, δεν τους αφορά. Μια κολοσσιαία ψευδαίσθηση, που καταρρέει σαν χάρτινος πύργος, όταν αρχίσουν τα συμπτώματα, βγει το τεστ θετικό, αρχίσει και πέφτει το οξυγόνο και τους το μετράνε 10 φορές τη μέρα σε ετοιμότητα για καταστολή και διασωλήνωση. Μέσα στο θάλαμο διαπιστώσαμε πως όλοι, πλην του Δημήτρη, που δεν ήξερε πως την “άρπαξε”, είχαμε κολλήσει από κάποιον στο περιβάλλον μας που δεν τηρούσε τα μέτρα.

Όλοι μου έλεγαν, μετά από ήδη πολυήμερη νοσηλεία με οξυγόνο και αγωγή, πως όταν βγουν θέλουν να σαπίσουν στο ξύλο τον πρώτο συνωμοσιολόγο αρνητή που θα συναντήσουν μπροστά τους. Δεν χρειάζεται αυτό, είναι και παράνομο, αρκεί να τους απομονώσουμε, να τους αποκαλύψουμε και να στείλουμε σε όλους το μήνυμα μια αλληλεγγύης βασισμένης στην προσωπική υπευθυνότητα.

Για τη συνέχεια Propago

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube