REAL TIME |

Weather Icon

Παρέλαση, τραγούδια και χοροί στη γιορτή του Αγίου Δημητρίου Αστόριας για τα 200 χρόνια (Βίντεο)

Παρέλαση, τραγούδια και χοροί στη γιορτή του Αγίου Δημητρίου Αστόριας για τα 200 χρόνια (Βίντεο)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με μια τηλεοπτική παραγωγή διάρκειας 40 λεπτών, η οποία μεταδόθηκε διαδικτυακά ανήμερα της 25ης Μαρτίου, το Ημερήσιο και το Απογευματινό Σχολείο του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια τίμησαν τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Σε σκηνοθεσία του Πάνου Σατζόγλου, οι αρμόδιοι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές ετοίμασαν ένα πρόγραμμα από μικρές παρελάσεις στους περιβάλλοντες χώρους τον σχολικών συγκροτημάτων στον Άγιο Δημήτριο και την Αγία Αικατερίνη, όπως επίσης απαγγελία ποιημάτων, ερμηνεία τραγουδιών για τη μεγάλη γιορτή όπως επίσης και παραδοσιακούς χορούς.

«Είμαστε εδώ με τα παιδιά του Αγίου Δημητρίου να γιορτάσουμε τον Ελληνισμό και να μην ξεχνάμε ποτέ την ιστορία μας και αυτό για το οποίο αγωνίστηκαν οι πρόγονοί μας», ανέφερε στη σύντομη δήλωσή του ο πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Δημητρίου, Αναστάσιος Χρυσανθόπουλος, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Πρεσβύτερος Νικόλαος Πάρος.

«Είμαι υπερήφανος για τα παιδιά μας και για το σχολείο μας», δήλωσε, μεταξύ άλλων.

Η γιορτή, η οποία στήθηκε σε διαφορετικά σημεία, με τη συμμετοχή μαθητών από όλες τις βαθμίδες, χαρακτηρίστηκε από ένα ιδιαίτερα προσεγμένο πρόγραμμα, το οποίο «δέθηκε» ιδανικά στο βίντεο που προβλήθηκε για πρώτη φορά την ημέρα της μεγάλης γιορτής.

«Είναι μεγάλη χαρά φέτος που γιορτάζουμε την 200ή επέτειο. Είμαι πολύ περήφανος που έχουμε αυτό το σχολείο και αυτήν την παρουσία που συνεχίζει να προσφέρει την Ελληνική Παιδεία στα ελληνόπουλα της Αμερικής, προκειμένου να μην ξεχάσουν ποτέ από που ήρθαν και να συνεχίσουμε την ένδοξη Ιστορία μας», ανέφερε το μέλος της Σχολικής Επιτροπής και της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου, Δρ Γεώργιος Τσιούλιας.

Ανάλογο κάλεσμα απηύθυνε και ο Δρ Δημήτριος Μαρκουίζος, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο των ιθυνόντων του σχολείου και τόνισε πως θα συνεχίζει να στηρίζει την προσπάθειά τους.

Χαιρετισμό απηύθυναν ακόμη, μεταξύ άλλων, ο δάσκαλος Μουσικής του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου, Βαγγέλης Χαζίρογλου, η Διευθύντρια του Απογευματινού Σχολείου, Αγγελική Αγκά και ο ιερατικός προϊστάμενος π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος.

ΠΗΓΗ: https://www.ekirikas.com/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube