Weather Icon
Συρία , Τουρκία 6 Απριλίου 2021

Παραστρατιωτικές Τουρκικές ομάδες στην Συρία βασανίζουν αμάχους

Παραστρατιωτικές Τουρκικές ομάδες στην Συρία βασανίζουν αμάχους

Τη Δευτέρα, το Συριακό Δίκτυο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (SNHR – μια ομάδα παρακολούθησης με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο που παρακολουθεί τα συριακά θύματα στον πόλεμο της Συρίας) αρκετοί άμαχοι θα κρατηθούν βασανισμένοι από τις τουρκικές υποστηριζόμενες ομάδες αντιπολίτευσης στο Αφρίν, στην βορειοδυτική Συρία.

Στις 4 Απριλίου, ένοπλες αντιπολιτευόμενες ομάδες της Τουρκίας συνέλαβαν μια σειρά γυναικών με τα παιδιά τους, ενώ προσπαθούσαν να εισέλθουν στο τουρκικό έδαφος μέσω λαθρεμπορίου, ανέφεραν τοπικές πηγές.

«18 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 14 γυναικών συνελήφθησαν και ο Συριακός Εθνικός Στρατός (SNA) τις πήρε σε ένα από τα κέντρα κράτησης στην περιοχή Rajo, βορειοδυτικά του Afrin», πρόσθεσε το SNHR. Οι γυναίκες προέρχονταν από το Κυβερνείο Χομς, στην κεντρική Συρία και εγκαταστάθηκαν στο Αφρίν, σύμφωνα με ιδιωτικές πηγές στο North Press.

«Οι οικογένειές τους δεν έχουν ενημερωθεί μέχρι στιγμής και τα κινητά τους κατασχέθηκαν, έτσι ώστε να μην μπορούν να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους», σημείωσε το SNHR. Το SNHR εξέφρασε την ανησυχία του ότι οι κρατούμενοι βασανίστηκαν και εξαφανίστηκαν βίαια όπως και το 85% του συνόλου των κρατουμένων.

“Περίπου 3.577 Σύριοι πολίτες εξακολουθούν να βρίσκονται υπό σύλληψη ή αναγκαστική κράτηση μέσα στα κέντρα κράτησης των ενόπλων ομάδων της αντιπολίτευσης”, ανέφερε το SNHR. Τον Φεβρουάριο, το Κέντρο Καταγραφής Παραβάσεων στη Βόρεια Συρία (VDC-NSY) τεκμηρίωσε τη σύλληψη περισσότερων από 77 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών και των παιδιών, στο Αφρίν, από τις ένοπλες ομάδες της αντιπολίτευσης.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: npasyria

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube