Weather Icon
Ρωσία 26 Απριλίου 2021

Παγωμένο “τσουνάμι”: Γιγάντια κομμάτια πάγου καταστρέφουν παραλιακό δρόμο σε πόλη στη Ρωσία

Παγωμένο “τσουνάμι”: Γιγάντια κομμάτια πάγου καταστρέφουν παραλιακό δρόμο σε πόλη στη Ρωσία
Ο δρόμος στις όχθες του ποταμού στην πόλη Χαμπάροφσκ στη Ρωσία σχεδόν καταστράφηκε από κινούμενα γιγάντια κομμάτια πάγου. Αυτό το ασυνήθιστο φυσικό φαινόμενο προκλήθηκε από την άνοδο της θερμοκρασίας την άνοιξη και τη ροή των ποταμών που ωθεί τους πάγους στο νερό με τεράστια ορμή.
Γιγάντια κομμάτια πάγου έπεσαν στις όχθες του ποταμού Αμούρ στην πόλη Χαμπάροφσκ στη Ρωσία, καταστρέφοντας ένα ενισχυμένο από σκυρόδεμα μεταλλικό κάγκελο και τον παραλιακό δρόμο, ενώ παραλίγο να συνθλίψουν περαστικούς που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι στο σημείο και παρακολουθούσαν το θέαμα.
Βίντεο από το περιστατικό κατέγραψαν ντόπιοι κάτοικοι που βρίσκονταν στο σημείο, όπου στα πλάνα φαίνονται τεράστια κομμάτια πάγου να ανεβαίνουν στην προβλήτα και να κατακλύζουν τον δρόμο.
Άλλα πλάνα από βίντεο που τραβήχτηκαν από ψηλά, πάνω από την περιοχή, δείχνουν τα γιγάντια κομμάτια πάγου να κινούνται προς την ακτή με μεγάλη ταχύτητα, να συντρίβονται το ένα πάνω στο άλλο, σχηματίζοντας τεράστιους όγκους και αναγκάζοντας μέρος τους να “εισβάλλουν” στην ακτή.
Η τοπική διεύθυνση του Υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης της Ρωσίας, επιβεβαίωσε ότι μία ειδική ομάδα μετέβη στο σημείο και ότι δεν κινδύνεψαν πολίτες.
Ευτυχώς το συμβάν δεν κόστισε ανθρώπινες ζωές και δεν προκάλεσε τραυματισμούς, με τη μόνη επίπτωση να περιορίζεται σε ζημιές στον παραλιακό δρόμο.
«Σαν πόλεμος των άστρων»: Ο ήχος του πάγου που ραγίζει κάτω από τα ανθρώπινα πόδια  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 09.02.2021

Ο πάγος πιστεύεται ότι προήλθε από τις ανώτερες περιοχές του Αμούρ, του ισχυρού ποταμού που καθορίζει τα σύνορα μεταξύ της Άπω Ανατολής της Ρωσίας και της βορειοανατολικής Κίνας.
Αυτό το φαινόμενο προκλήθηκε από την άνοδο της θερμοκρασίας την άνοιξη και τη ροή των ποταμών που προκαλεί συσσώρευση των πάγων στο νερό οι οποίοι κινούνται με τεράστια ορμή.
ΠΗΓΗ: sputniknews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube