Weather Icon

Ούτε κλειστές, ούτε μικρές, θα είναι οι υπερδομές του Μηταράκη

Ούτε κλειστές, ούτε μικρές, θα είναι οι υπερδομές του Μηταράκη

Της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα

Δύο χρόνια τώρα η κυβέρνηση και εντατικά τον τελευταίο χρόνο ο υπουργός Μετανάστευσης προσπαθούν να υλοποιήσουν την κατασκευή τεράστιων δομών στα νησιά μας αγνοώντας προκλητικά τους εθνικούς κινδύνους που απορρέουν από αυτή την επιλογή.

Χρησιμοποιούν συνεχώς ψέματα και παραπλανούν συστηματικά τις τοπικές κοινωνίες για να νομιμοποιήσουν τα καταστροφικά τους σχέδια.

Προχθες κατέρρευσε με πάταγο και το επιχείρημα των κλειστών δομών που με ζήλο προσπάθησε να οικοδομήσει ο κ. υπουργός χρησιμοποιώντας φιλικά ΜΜΕ και τα πρόθυμα, διορισμένα και ευνοημένα παπαγαλάκια.

Από τα χείλη της Επιτρόπου κ. Γιόχανσον παρουσία του αμήχανου υπουργού των ΜΑΤ της Χίου και της Λέσβου δηλώθηκε ξεκάθαρα ότι ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ. Σε μία πρόταση κατέπεσαν οι μηταράκιες αερολογίες της «οχύρωσης» των νησιών από τα δήθεν κλειστά κέντρα. Κατέπεσε η προσπάθεια αξιοποίησης της ανασφάλειας που βιώνουν οι νησιώτες 6 χρόνια τώρα που έχει ανατραπεί η καθημερινή τους ζωή.

Η χθεσινή ανοιξιάτικη επιθεώρηση της κ. Γιόχανσον, και του πρόθυμου διαμεσολαβητή υπουργού των σχεδιασμών που γκριζάρουν τα νησιά, προσέκρουσε στην απροθυμία των νησιωτών να πουλήσουν τον τόπο τους.

Αντί να διαπιστώσουν «προσμονή και ανυπομονησία» για κατασκευή δομών, όπως τους υποσχέθηκαν οι 3 πρόθυμοι δήμαρχοι, βρήκαν απέναντί τους ακρίτες που πέταξαν στη θάλασσα τα αργύρια της προσφερόμενης εξαγοράς τους.

Αντί να βρουν χειροκροτητές σε έναν προσχηματικό διάλογο πήραν μία πρόγευση ότι δεν υπάρχει η παραμικρή συναίνεση και καμία δημοκρατική νομιμοποίηση σε προειλημμένες αποφάσεις.

Είδαν ότι τα ψέματά τους έχουν ξεσηκώσει τους νησιώτες και αναγκάστηκαν να αλλάζουν δρομολόγια και το πρόγραμμα τους για να μην καταγραφούν οι αντιδράσεις.

Ψέματα που ακόμη ηχούν στα αυτιά των νησιωτών: «Οι δομές θα είναι μικρές», αλλά κατασκευάζονται πόλεις. 1.200 είπαν στη Σάμο, 3.000 κατασκευάζουν χωρίς το ΠΡΟΚΕΚΑ. 3.000 λένε στη Λέσβο, 5.000 χωρίς το ΠΡΟΚΕΚΑ έχουν υπογράψει στο μεταξύ τους μεταναστευτικό μνημόνιο. Μικρή δομή λένε στη Χίο, μεγαλύτερη από της Σάμου αποκαλύπτει η κ. Γιόχανσον ότι θα είναι.

Και όταν ρωτιούνται για την πρόβλεψη ότι οι δομές δεν θα είναι ευρωπαϊκό και ελληνικό έδαφος σκύβουν το κεφάλι και ψιθυρίζουν νέα ψέματα αποκρύπτοντας τι λένε τα κείμενα του «Συμφώνου Μετανάστευσης»: Οι υπερδομές που θέλουν να κατασκευάσουν δεν θα θεωρούνται ελληνικό έδαφος, και όταν γίνεται ο έλεγχος ασφαλείας, και για τους 3-4 μήνες που κατ’ ελάχιστο προβλέπεται να εξετάζεται το άσυλο, και ο χώρος των ΠΡΟΚΕΚΑ.

Ούτε για την επικοινωνιακή τους φιέστα, ούτε για τους σχεδιασμούς τους υπολόγισαν σωστά. Η καρδιά του νησιώτη δεν εξαγοράζεται με έναν διορισμό, με χρηματοδότηση ενός έργου, με πακτωλούς εκατομμυρίων για δομές.

Οι ακρίτες νησιώτες δεν αλλάζουν με τίποτα την αγάπη τους για την πατρίδα και τα πατρογονικά χώματα.

Στέλνουν σαφές μήνυμα: Δεν ξεπουλάμε τα νησιά. Δεν εξαγοραζόμαστε από ευρωπαϊκά κονδύλια ρουσφετολογικής πολιτικής, εκμαύλισης συνειδήσεων, τροφούς κομματικής πελατείας και πρόθυμων υποτακτικών. Αν η πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν απόρροια ιδεολογικού υποβάθρου, αλήθεια πού οφείλεται από τη σημερινή κυβέρνηση η πολιτική για το μεταναστευτικό που είναι επικίνδυνη και υπονομευτική της εθνικής υπόστασης των νησιών;

Όπως καταρρέουν ένα – ένα τα ψέματά τους έτσι θα καταρρεύσει και η προσπάθεια για την επιβολή των νοσηρών σχεδίων τους.

Οι ακρίτες όποτε χρειαστεί θα υπερασπιστούμε τα νησιά μας.

ΥΓ. Σαν σήμερα στις 30 Μαρτίου 1822 ξεκίνησε η σφαγή της Χίου. Αυτό το βαμμένο, από άκρη σε άκρη, με ελληνικό αίμα, νησί δεν θα υποταχθεί και δεν θα παραδοθεί σε κανέναν σχεδιασμό που να το αποκόβει από τον εθνικό κορμό.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube