Weather Icon

Οικόπεδο η ΠΥΡΚΑΛ. Με το καλό και η ΛΑΡΚΟ…

Οικόπεδο η ΠΥΡΚΑΛ. Με το καλό και η ΛΑΡΚΟ…

Τέλος και με τις κρατικοποιήσεις Μποδοσάκη. Τις πλήρωσαν οι ιθαγενείς 40 χρόνια, ως βαριά κρατική βιομηχανία και “κέρδισαν” από τα οικόπεδά τους!! 

Οι φόροι για τα νοίκια υπουργείων που θα στεγαστούν στα οικόπεδα της ΠΥΡΚΑΛ!!  Κάτι είναι κι αυτό… Έτσι κι αλλιώς δεν γυρίζουν πίσω οι μισθοί που πληρώσαμε (γενικά και διαχρονικά) σε 70.000 κομματικούς και στις ιδιωτικές βιομηχανίες που κρατικοποιήθηκαν.

Ιδιωτικές βιομηχανίες που θα ήταν οικόπεδα (από τότε),  αν δεν τις είχε παραδώσει ο σοσιαλισμός στους εργατοπατέρες και στα κομματόσκυλα (όλων των κομμάτων της Βουλής) να παριστάνουν τους κρατικούς βιομήχανους (μέλη και του ΣΕΒ…) των αμυντικών συστημάτων της ΠΥΡΚΑΛ, του νικελίου της ΛΑΡΚΟ,  ή των λιπασμάτων Δραπετσώνας, του Μποδοσάκη. 

Και ας μην ξεχνάμε πως, μια 5ετία, πριν κρατικοποιήσουμε τα λιπάσματα Μποδοσάκη (το 1993 μέσω Εθνικής), το 1988, είχαμε “εισπράξει”, ως κοινωνία, τη δολοφονία του επικεφαλής των λιπασμάτων, ανιψιού του Μποδοσάκη,  Αλέξανδρου Αθανασιάδη, από τους επαγγελματίες δολοφόνους της 17 Νοέμβρη. 

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τη ΛΑΡΚΟ ακόμη πληρώνουμε. Τα προ μηνός 30.000.000 ευρώ φαγώθηκαν και πάμε γι’ άλλα, μέχρι να δούμε τι θα αποκάνουμε…

Γιατί να μην πούμε μπράβο στην κυβέρνηση, έστω και για την οικοπεδοποίηση του 40χρονου κομματικού στρατοπέδου της ΠΥΡΚΑΛ.

Μπράβο της και για τις ελπίδες που μας δίνει ότι τα κουφάρια της κρατικοποίησης, της 10ετίας 1983-1993,  θα γίνουν τουλάχιστον οικόπεδα να στεγάσουν κρατικές υπηρεσίες, για τις οποίες οι ιθαγενείς χρεώνονται τα νοίκια τους. 

Η οικοπεδοποίηση της ΠΥΡΚΑΛ (την οποία και επικροτούμε) μας δίνει την ευκαιρία να επαναφέρουμε (σημείωμα της στήλης, 30 Ιουλίου 2020 με τίτλο “Με την ΕΒΟ και την ΕΛΒΟ θα πάμε στον πόλεμο, μπαμπά;“) το “σοσιαλιστικό όραμα” κρατικής βαριάς βιομηχανίας αμυντικών συστημάτων!!

Από το 1977 ψαχνόμαστε,  αν μας πάνε τούτα ή εκείνα τα αμυντικά συστήματα. Να διαλέξουμε τώρα ή να αφήσουμε άλλα 20-30 χρόνια να πιάσουμε και την παραπέρα τεχνολογία…; 

Τι δεν ακούστηκε,  λοιπόν, από τα μπαλκόνια της διανομής σανού, μετά το 1982 που το κράτος αποζημίωσε (πάντα με λεφτά των φορολογούμενων), τους Μποδοσάκηδες, για να χτίσει τη δική του “αυτοκρατορία” στα όπλα. 

Είπανε και τι δεν είπανε, για ΠΥΡΚΑΛ και τα μύρια όσα σχέδια θα έστρωναν και θα άπλωναν στα τραπέζια, οι κρατικοί βιομήχανοι της σοσιαλιστικής αμυντικής βιομηχανίας.

Σαν σκουλήκια βλέπανε κάτι μεσαίους και μικρομεσαίους της ιδιωτικής αμυντικής βιομηχανίας.

Μόνο από “κρατική ψυχική μεγαλοσύνη” τους έριχναν πού και πού καμιά δουλίτσα, οι κρατικοί βιομήχανοι. 

για τη συνέχεια Capital

 

 

Σχόλιο του αναγνώστη  Mpakaliaros

 

Δεν υπάρχει πιο αμαρτωλή ιστορια κρατισμου απο αυτην της πρωην ΠΥΡΚΑΛ κε Κραλλογλου. Ειναι το απολυτο παραδειγμα για οτι κρατικοποιηθηκε στην Ελλαδα και κατεληξε κρατικο ερειπιο παραγοντας μονο χρέη και συνδικαλες.

Φανταστειτε, επειδη τυγχανω και κατοικος της ευρυτερης περιοχης, ενα εργοστασιο που δεν παραγει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τιποτε, κρατικο ομως, απο το 1989 μεχρι σημερα, φανταστειτε επισης τον ελληνικο στρατο να μην αγοραζει φυσιγγια απο εκει καθως τα Βελγικα αντιστοιχα ηταν καλυτερα σε ποιοτητα και απειρως πιο φθηνα.

Εχασε δηλαδη και τον μοναδικο πελατη που τους ειχε απομεινει: Τον ελληνικο στρατο.

Ο τελευταιος πελατης που παρηγγειλε απο εκει ηταν ο Σανταμ Χουσειν του Ιρακ το 1986 και αυτος αντι για εμπορευμα παρελαβε κιβωτια με…πετρες. Ενω ειχε προπληρωσει την παραγγελια. Η ιστορια των κρατικοποιησεων στην Ελλαδα του σοσιαλιστικου ονειρου απο το 1977 και εντευθεν θυμιζει κατι σε Μοντυ Παιθονς,

Κι ομως κε Γιωργο, οταν το 2010 ο κος Παγκαλος ειπε το μαζι τα φαγαμε, αυτοι ξεσηκωθηκαν πρωτοι, κι οχι μονο αυτοι αλλα και οσοι βολεμενοι ειχαν συμμετασχει στο μεγαλο φαγοποτι των κρατικοποιημενων πρωην επιχειρησεων και νυν κρατικων ερειπιων.

Ξερω στην γειτονια ατομο που εργαστηκε εκει απο το 1976.

Τον ρωτουσα: Και τι εκανες εκει μεσα ρε Κωστα?

Απαντουσε:

Ε Εγω ξυπναγα 6 το πρωι και χτυπαγα την καρτα.

Ενταξει, μετα την καρτα τι εκανες?

Ζωγραφιζα την Αγ.Βαρβαρα στην αποθηκη ημουν αποθηκαριος.

Αυτος ο τυπος βγηκε στα 59 στην συνταξη, με πληρη και 1870 ευρω την κυρια, 122 χιλιαρικα το εφ’αρπαξ, και 700 ευρω το μεταλλο.

Συνολο 2570 το μηνα κυρια και μεταλλο το 2006. Και ας ηταν το μοναδικο μεταλλικο πραγμα που επιασε στα χερια του ο στυλος που εγραφε το δελτιο στο προποτζιδικο.

Τον ελεγαν Κ**** Μ****** .

Σημερα το ασφαλιστικο συστημα πληρωνει μισο εκατομμυριο και βαλε Κ******* Μ******.

Αλλα προς θεου,τα καταραμενα μνημονια φταινε.

Δε βαριεσαι? Μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι και παλι ο μαλ… ε εννοω το κοροιδο θα πληρωσει.

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube