Weather Icon
Τουρκία 23 Απριλίου 2021

Οι υπουργοί εξωτερικών Τουρκίας και Eμιράτων πραγματοποίησαν τηλεφωνική κλήση

Οι υπουργοί εξωτερικών Τουρκίας και Eμιράτων πραγματοποίησαν τηλεφωνική κλήση

Χωριανόπουλος Άγγελος

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου μίλησε τηλεφωνικώς με τον ομόλογό του των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σέιχ Αμπντουλάχ Μπιν Ζαΐντ μπιν Σουλτάν Αλ Ναχιαν την Πέμπτη. Οι υπουργοί ανταλλάσσουν μηνύματα για να σηματοδοτήσουν τον ιερό ισλαμικό μήνα του Ραμαζανιού, ανέφερε η φιλοκυβερνητική Daily Sabah, επικαλούμενη διπλωματικές πηγές.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών επιδεινώθηκαν από την βοήθεια της Τουρκίας στο Κατάρ κατά τη διάρκεια του πρόσφατου αποκλεισμού κατά του έθνους του Κόλπου υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, καθώς και από την υποστήριξη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Το Ριάντ και το Αμπού Ντάμπι διέκοψαν τις διπλωματικές και οικονομικές σχέσεις με τον μικρότερο ”αντίπαλό” τους τον Ιούνιο του 2017, αφού κατηγόρησαν τη Ντόχα ότι παρέχει υποστήριξη για τη Μουσουλμανική Αδελφότητα σε ολόκληρη την περιοχή.

Το εμπάργκο έληξε τον Ιανουάριο, μετά τον οποίο ο τότε υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Anwar Gargash, δήλωσε ότι οι σχέσεις θα μπορούσαν επίσης να επιδιορθωθούν με την Άγκυρα. Η Τουρκία θα πρέπει πρώτα να τερματίσει την υποστήριξη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, είπε. Η Αίγυπτος έχει επίσης κάνει την Τουρκία να εγκαταλείψει την ομάδα ως προϋπόθεση για ανανέωση των δεσμών. Ωστόσο, ο Τσαβούσογλου δήλωσε την Τρίτη ότι η χώρα του παρέμεινε αντίθετη στην επισήμανση της ομάδας ως τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube