REAL TIME |

Weather Icon
Ρωσία , Τουρκία 26 Απριλίου 2021

Οι Ρώσοι “καταρρίπτουν” τουρκικά uav και οι Τούρκοι απαντούν με βομβαρδισμό αντιαεροπορικών! (Βίντεο)

Οι Ρώσοι “καταρρίπτουν” τουρκικά uav και οι Τούρκοι απαντούν με βομβαρδισμό αντιαεροπορικών! (Βίντεο)

Zero Hedge

Submitted by South Front                                                             

Στις 22 Απριλίου, η Τουρκική αμυντική εταιρεία  Ροκετσάν δημοσίευσε βίντεο το οποίο παρουσιάζει το μη επναδρωμένο αεροσκάφος της παραγωγής της το Aκιντσί.

Το βίντεο δείχνει το uav να χρησιμοποιεί μια έξυπνη βόμβα MAM-T, η οποία χτυπά ένα ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα Pantsir-S1, σε ένα περιβάλλον ερήμου και το καταστρέφει .

 

 

 

Προφανώς, αυτή είναι μια απάντηση σε ένα τηλεοπτικό ρεπορτάζ στη ρωσική τηλεόραση, στο οποίο τα ρωσικά καταστρέφουν τα τουρκικά drones.

Στις 18 Απριλίου τα τουρκικά ΜΜΕ επέστησαν την προσοχή στο γεγονός ότι σε δημοσίευμα για τις στρατιωτικές εξελίξεις που προβλήθηκαν στο κρατικό ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι, παρουσιάστηκε ένα βίντεο στο οποίο ρωσικά «Lancets» καταστρέφουν τουρκικά uav Bayraktar TB-2.

 

Ο Selcuk Bayraktar, Διευθύνων Σύμβουλος της Baykar, εταιρείας κατασκευαστή του TB2 και του Akinci UCAV έχει δηλώσει ότι ΔΕΝ  επρόκειτο για κινούμενη εικόνα αλλά μάλλον για  πραγματική απεικόνιση. ΄Εχουν προβληθεί και άλλες διαφημίσεις βίντεο του πυραύλου MAM-T.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter, η πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση των τουρκικών πυραύλων MAM-T, που αναπτύχθηκαν για υψηλότερη απόδοση κεφαλής και μεγαλύτερη εμβέλεια, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από την AKINCI TİHA.

Η πρώτη πτήση στο πλαίσιο της σειρας δοκιμών με πυραύλους του Akıncı PT-3 πραγματοποιήθηκε στις 17 Απριλίου. Στις 21 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε μια δεύτερη δοκιμαστική πτήση με πυραύλους και σήμερα έγινε η πρώτη βολή. Σε μια δοκιμή με επικεφαλής τον διευθυντή της Baykar Technology Selcuk Bayraktar, στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Δοκιμών Πτήσης Akıncı στο наorlu, στη βορειοδυτική Τουρκία, και οι τρεις πύραυλοι δοκιμής χωρίς κεφαλές που εκτοξεύτηκαν από την Akinci TİHA με στόχευση λέιζερ ήταν πέτυχαν να χτυπήσουν με ακρίβεια στόχους. 

Ο Baykar Makina εξέδωσε δελτίο Τύπου και ανέφερε ότι το Akıncı PT-3 UCAV απογειώθηκε για την πρώτη χρήση της εκστρατείας όπλων. Το UCAV μετέφερε τα πυρομαχικά MAM-L, MAM-C και MAM-T του Ροκετσάν.

Είναι γνωστό ότι οι δύο πρώτοι πύραυλοι  αποτελούν τροποποιήσεις του αντιαρματικού πυραύλου μεγάλης εμβέλειας Umtas του Roketsan και  του πυραύλου Cirit. Ο τρίτος πύραυλος ωστόσο πρωτοεμφανίζεται στο κοινό

Η ανακοίνωση τύπου που δημοσιεύθηκε ανέφερε ότι ο Akıncı χρησιμοποίησε και τους τρεις πυραύλους και  έπληξαν τον στόχο με επιτυχία.

Το Έξυπνο Micro Munition MAM-T έχει αναπτυχθεί για μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) και ελαφρά αεροσκάφη επίθεσης.

Οι πύραυλοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο κατά σταθερών όσο και κατά κινούμενων στόχων, όπως θωρακισμένα οχήματα ή κτίρια και ναυτικοί στόχοι με μεγάλη ακρίβεια, χάρη στον ημι-ενεργό ανιχνευτή λέιζερ.

Το MAM-T Block-1 έχει δυνατότητα εμβέλειας 30+ χιλιομέτρων σε UAV. Ζυγίζει 94 κιλά. Χάρη στο ημι-ενεργό λέιζερ εντοπισμού και τις πτέρυγές του, το MAM-T έχει εμβέλεια 30 χιλιομέτρων όταν απελευθερώνεται από UAV, βεληνεκές 60 χιλιομέτρων όταν απελευθερώνεται από ελαφρά αεροσκάφη και εμβέλεια 80 χιλιομέτρων όταν απελευθερώνεται από μαχητικό αεροσκάφος.

ΠΗΓΗ: militaire.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube