Weather Icon

Οι Κούρδοι πρόσφυγες στο Λαύριο συμμετέχουν στην απεργία πείνας για τα δικαιώματα των φυλακισμένων και την απελευθέρωση του Οτσαλάν

Οι Κούρδοι πρόσφυγες στο Λαύριο συμμετέχουν στην απεργία πείνας για τα δικαιώματα των φυλακισμένων και την απελευθέρωση του Οτσαλάν

Κούρδοι κρατούμενοι στην Τουρκία διεξάγουν απεργία πείνας για να διαμαρτυρηθούν τις συνθήκες φυλάκισής τους, αλλά κυρίως για να ζητήσουν να μπει οριστικό τέλος στο απάνθρωπο καθεστώς απομόνωσης που έχει επιβληθεί στο ηγέτη του Κουρδικού λαού, Οτσαλάν.

Κούρδοι ακτιβιστές διεξάγουν παράλληλες απεργίες πείνας σε Ιράκ και Ελλάδα, δείχνοντας έτσι την αλληλεγγύη τους με τους κρατούμενους στην Τουρκία και τον Ηγέτη Άπο.

Όλη αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε και εξαπλώθηκε από τις φυλακές της Τουρκίας.

Στη συνέχεια ακολούθησε ο καταυλισμός προσφύγων στο Μαχμούρ του Ιράκ και ο καταυλισμός προσφύγων στο Λαύριο της Αττικής. Οι Κούρδοι ακτιβιστές στο Λαύριο διεξάγουν εδώ και τρεις μήνες απεργία πείνας ως ένδειξη συμπαράστασης για να μπει το τέλος στο καθεστώς απομόνωσης του Οτσαλάν και για την οριστική του απελευθέρωση. Ο Οτσαλάν κρατείται εδώ 22 χρόνια σε καθεστώς απομόνωσης και στερείται  όλα τα δικαιώματα  του κρατουμένου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube