Weather Icon

Οι Κούρδοι και οι φίλοι τους ενώνονται γύρω από το «λαμπρό φως της αντίστασης του Κομπάνι»

Οι Κούρδοι και οι φίλοι τους ενώνονται γύρω από το «λαμπρό φως της αντίστασης του Κομπάνι»

Μιλώντας μετά την πρώτη ακρόαση της λεγόμενης «δίκης Κομπάνι», των μελών του φιλοκουρδικού κόμματος HDP της Τουρκίας, σχετικά με διαμαρτυρίες που πραγματοποιήθηκαν το 2014, οι πολιτικοί μοιράστηκαν τις απόψεις τους για την πρώτη ημέρα των ακροάσεων.

Τη Δευτέρα, ξεκίνησε σε δικαστήριο της Άγκυρας η δίκη εναντίον 108 μελών του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), συμπεριλαμβανομένων των πρώην συμπροέδρων Φιγκέν Γιουκσεκντάγκ και Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

Ανακοινώνοντας ότι σε ορισμένους από τους συναδέλφους τους δεν επετράπη η είσοδος στην αίθουσα του δικαστηρίου, οι δικηγόροι υπεράσπισης αποχώρησαν από την αίθουσα διαμαρτυρίας, ενώ και οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στη δικαστική διαδικασία, δηλώνοντας ότι παραβιάστηκε το «νόμιμο δικαίωμα υπεράσπισής τους». Ως αποτέλεσμα των διαμαρτυριών, τελικά επετράπη σε όλους τους δικηγόρους υπεράσπισης να εισέλθουν στην αίθουσα του δικαστηρίου και η ιστορική «δίκη του Κομπάνι» ξεκίνησε επίσημα, με την ανάγνωση τμημάτων του κατηγορητηρίου των 3.530 σελίδων.

Διαβάστε τη συνέχεια στο kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube