REAL TIME |

Weather Icon
ΗΠΑ , Ρωσία 15 Απριλίου 2021

Οι ΗΠΑ ακυρώνουν τα σχέδια αποστολής πολεμικών πλοίων στα νερά του Εύξεινου Πόντου

Οι ΗΠΑ ακυρώνουν τα σχέδια αποστολής πολεμικών πλοίων στα νερά του Εύξεινου Πόντου

Χωριανόπουλος Άγγελ0ς

Οι ΗΠΑ ακύρωσαν την ανάπτυξη δύο πλοίων του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσαν τουρκικές διπλωματικές πηγές, εν μέσω ανησυχιών για την ευρείας κλίμακας ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα της Ουκρανίας και την Κριμαία. Να σημειωθεί πως αυτήν την στιγμή στην Μαύρη Θάλασσα λαμβάνουν χώρα Ρωσικά Ναυτικά Γυμνάσια με συμμετοχή πολεμικών πλοίων και πυρηνικών υποβρυχίων.

Τουρκικές διπλωματικές πηγές ανέφεραν στην Ahvalnews ότι η προγραμματισμένη για σήμερα διέλευση του πρώτου αμερικανικού πλοίου από τα Στενά του Βοσπόρου για να πλεύσει στη Μαύρη Θάλασσα δεν πραγματοποιήθηκε. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως παρά τις εκτεταμένες πολιτικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, ο πρόεδρος Μπάιντεν πρότεινε στον Βλαντιμίρ Πούτιν την διεξαγωγή μεταξύ τους συνάντησης σε τρίτη χώρα με σκοπό την συζήτηση περί γεωπολιτικών ζητημάτων.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube