Weather Icon
Καναδάς , Τουρκία 13 Απριλίου 2021

Ο Καναδάς ακυρώνει oριστικά τις εξαγωγές εξαρτημάτων για τα τουρκικά UAV

Ο Καναδάς ακυρώνει oριστικά τις εξαγωγές εξαρτημάτων για τα τουρκικά UAV

Χωριανόπουλος Άγγελος

Ο Καναδός Υπουργός Εξωτερικών Marc Garneau ανακοίνωσε την ακύρωση άδειας πώλησης όπλων στην Τουρκία τη Δευτέρα, αναφέροντας ότι το υπουργείο Παγκόσμιων Υποθέσεων είχε αποφασίσει ότι ο καναδικός εξοπλισμός χρησιμοποιήθηκε στη μάχη μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας, ανέφερε η εφημερίδα The Global and Mail.

Μια έρευνα αποκάλυψε ότι καναδικοί εξοπλισμοί εμπλέκονται σε αεροπορικές επιδρομές που συνέβησαν στον πόλεμο για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, δήλωσε ο Garneau. Η περιορισμένη καναδική τεχνολογία απεικόνισης που κατασκευάστηκε από την L3Harris Wescam λειτούργησε από το Αζερμπαϊτζάν, ενώ η εξαγωγή είχε εγκριθεί για μόνο για την Τουρκία, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η Τουρκία υποστήριξε πλήρως το Αζερμπαϊτζάν στις έξι εβδομάδες συγκρούσεων με την Αρμενία για την αμφισβητούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ τον Νοέμβριο. Τα τουρκικά αεροσκάφη διαδραμάτισαν βασικό ρόλο στη στρατιωτική επιτυχία του Αζερμπαϊτζάν στη σύγκρουση.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, η Τουρκία δήλωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου προέτρεψε τον Καναδά να επανεξετάσει τους περιορισμούς της αμυντικής βιομηχανίας. Η χρήση του εργαλείου “δεν ήταν σύμφωνη με την εξωτερική πολιτική του Καναδά, ούτε οι διαβεβαιώσεις τελικής χρήσης που έδωσε η Τουρκία”, δήλωσε ο Garneau , προσθέτοντας ότι είχε εκφράσει τις ανησυχίες του με τον Çavuşoğlu.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube