Weather Icon
Γερμανία , Τουρκία 12 Απριλίου 2021

Νέο ευρωπαϊκό σκάνδαλο της Τουρκίας

Νέο ευρωπαϊκό σκάνδαλο της Τουρκίας

Πενηντατρείς Τούρκοι πολίτες, δραπετευσαν στη Γερμανία, με άδεια του τουκρικού κράτους

Ο δήμος της κωμόπολης Yeşilyurt, που ανήκει στο νομό Μαλάτειας και ελέγχεται από το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του Ερντογάν, έβαελ τη σφραγίδα του σε ένα πρωτοφανές σκάνδαλο.

Το 2020, ο προαναφερθείς Δήμος έστειλε 45 άτομα στη Γερμανία για εκπαίδευση στο πλαίσιο του έργου «Ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος».

Στα άτομα αυτά δόθηκε Υπηρεσιακό Διαβατήριο της Τουρκικής Δημοκρατίας και έτσι εξασφαλίστηκε η χορήγηση βίζας από τη Γερμανία.

Το θέμα είναι όμως ότι τα 43 από τα 45 άτομα δεν επέστρεψαν στην Τουρκία και… χάθηκαν στη Γερμανία!

Για το θέμα αυτό, που ξέσπασε τον Οκτώβριο του 2020, αποκαλύφθηκε τον Απρίλιο του 2021, μετά από την δημοσίευση της έκθεσης του Επιθεωρητή, ο οποίος κατέγραψε τις δράσεις του Δήμου για το 2020. Μετά από αυτό, η… απόδραση των 43 δημοτών στη Γερμανία συζητήθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τις αρχές Απριλίου.

Ο Yıldıray Oğur, αρθρογράφος της εφημερίδας Karar , έγραψε ότι το περιστατικό συνέβη πριν από 14 μήνες και η έρευνα πραγματοποιήθηκε σχετικά με την εμπορία ανθρώπων.

Ο Oğur δήλωσε στο άρθρο του ότι μίλησε με τον ακαδημαϊκό İbrahim Gezer για το ζήτημα και ότι ο αριθμός εκείνων που κατέφυγαν στη Γερμανία τελικά δεν ήταν 43 αλλά 53.

Όπως αποδεικνύεται από τις έρευνες που έχουν γίνει, πίσω από αυτό το σκάνδαλο εμπορίας ανθρώπων βρίσκεται ο πρώην δήμαρχος του AKP της περιοχής Bingöl, Ali Ayrancı, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Δήμο του Yeşilyurt, που επίσης ελέγχεται από το ΑΚΡ.

Το γεγονός πρέπει να ενταχθεί στον κύκλο των σκανδάλων που αποκαλύπτονται το τελευταίο διάστημα και ξεκινούν από την κορυφή της ηγεσίας του ΑΚΡ και φθάνουν μέχρι τους δημάρχους, τους αντιδημάρχους και τους φρουρούς του Ερντογάν!

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube