REAL TIME |

Weather Icon

Νέες ύβρεις Ερντογάν: «Δεν εμπιστεύομαι τους Ε/κ, είναι ψεύτες, εξαπατούν»

Νέες ύβρεις Ερντογάν: «Δεν εμπιστεύομαι τους Ε/κ, είναι ψεύτες, εξαπατούν»

Δεν εμπιστεύομαι τους Ελληνοκύπριους, είναι ψεύτες, ανέφερε σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ, Μαρία Ζαχαράκη.

Σε δηλώσεις που έκανε μετά την προσευχή της Παρασκευής και σχολιάζοντας τις συνομιλίες στην Γενεύη για το Κυπριακό όπου Τουρκοκύπριοι εξέφρασαν επίσημα το αίτημά τους δύο κράτη, επιτέθηκε κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Εγώ φυσικά δεν εμπιστεύομαι την «νότια Κύπρο» (όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία), δεν τους πιστεύω, ποτέ δεν συμπεριφέρθηκαν ειλικρινά, δεν μίλησαν σωστά. Τώρα μετατέθηκε πάλι 2-3 μήνες μετά (η νέα διάσκεψη για το Κυπριακό), αλλά εγώ πάλι δεν θεωρώ πιθανό να βγει αποτέλεσμα. Γιατί δεν είναι ειλικρινείς. Αυτοί και στη διάσκεψη που έγινε στο Μπούργκενστοκ είπαν ψέματα, εξαπάτησαν, δεν σεβάστηκαν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που διεξήχθη. Ενώ ο «βορράς» (όπως αποκάλεσε τα κατεχόμενα) είχε πει 65% ‘ναι’ ο «νότος» (όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημποκρατία) αντίθετα είχε πει με το ίδιο ποσοστό ‘όχι’. Αυτοί είναι ψεύτες. Δεν είναι ειλικρινείς. Και τώρα τα ίδια κάνουν. Τις προάλλες, γνωρίζετε, έγιναν κάποιες συνομιλίες με τον ΥΠΕΞ μας, ήρθαν πάλι και λέγανε διαφορετικά πράγματα. Όταν θα συμπεριφερθούν ειλικρινά, τότε θα δουν ειλικρίνεια κι από εμάς. Αλλά όσο δεν συμπεριφέρονται ειλικρινά, δεν πρόκειται να φτάσουμε σε καμία συμφωνία με αυτούς», είπε χαρακτηριστικά.

Σημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube