Weather Icon
Aφρική 21 Απριλίου 2021

Νέα κυβέρνηση στο Τσαντ, από τον γιο του δολοφονηθέντος προέδρου Ντεμπί

Νέα κυβέρνηση στο Τσαντ, από τον γιο του δολοφονηθέντος προέδρου Ντεμπί

Ο δολοφονηθείς από τους αντάρτες πρόεδρος του Τσαντ, Ντεμπί

Τσαντ: Ο γιος του αποβιώσαντος προέδρου Ντεμπί ανακοίνωσε τους 15 στρατηγούς του Στρατιωτικού Μεταβατικού Συμβουλίου 

Ο στρατηγός Μαχαμάτ Ιντρίς Ντεμπί, ένας από τους γιους του προέδρου του Τσαντ που σκοτώθηκε σε μάχες εναντίον των ανταρτών, ανακοίνωσε απόψε τα ονόματα των 14 στρατηγών που μετέχουν στο Στρατιωτικό Μεταβατικό Συμβούλιο (CMT), με επικεφαλής τον ίδιο. Το CMT θα ασκεί την εξουσία για διάστημα 18 μηνών, μέχρι τη διεξαγωγή εκλογών, όπως αναφέρεται στο διάταγμα που υπογράφει ο 37χρονος Μαχαμάτ Ιντρίς.

Οι 14 στρατηγοί που αποτελούν το Συμβούλιο ανήκουν στον στενό κύκλο των συνεργατών του Ιντρίς Ντεμπί Ίτνο, ο οποίος υπέκυψε χθες στα τραύματά του. Ορισμένοι είναι συγγενείς του και πέντε είναι μέλη της φυλής του, των Ζαγκάουα, που έχει καταλάβει όλα τα γρανάζια του στρατού και του κράτους αφότου κατέλαβε την εξουσία ο Ιντρίς Ντεμπί, το 1990.

Κανείς από τους διορισμούς δεν αποτελεί έκπληξη. Ο στρατηγός Ταχίρ Έρντα Τάιρο, ένας από τους έμπιστους του πρώην προέδρου, είναι ο γενικός διευθυντής της πανίσχυρης υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών. Ο Αμπακάρ Αμπντελκερίμ Νταούντ είναι ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, ο Αχμάτ Γιουσούφ Μαχαμάτ Ίτνο είναι ο πρώην επικεφαλής της αστυνομίας και ο Τζιμαντούμ Τιράινα ήταν υπουργός Άμυνας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube