REAL TIME |

Weather Icon
ΝΑΤΟ , Πολωνία , Τουρκία 21 Απριλίου 2021

ΝΑΤΟ: Η Πολωνία έστειλε στρατιώτες στην Τουρκία για περιπολίες στην Αν. Μεσόγειο

ΝΑΤΟ: Η Πολωνία έστειλε στρατιώτες στην Τουρκία για περιπολίες στην Αν. Μεσόγειο

Η Πολωνία ανέπτυξε στρατό στην Τουρκία την Τρίτη, προς υποστήριξη των μέτρων του ΝΑΤΟ για την ενίσχυση της ασφάλειας στο νοτιοανατολικό άκρο της Συμμαχίας, αναφέρει ανακοίνωση του ΝΑΤΟ.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση η εδώ και καιρό προγραμματισθείσα ανάπτυξη θα περιλαμβάνει έως και 80 άτομα προσωπικό, που “θα υποστηρίξει την Τουρκία με θαλάσσιες περιπολίες στην ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα με ένα πολωνικό αεροσκάφος M28 ‘Bryza’. Η αποστολή θα συνεργαστεί επίσης με τις ναυτικές ομάδες του ΝΑΤΟ στην περιοχή”.

Η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Οάνα Λουνγκέσκου χαιρέτισε την κίνηση, λέγοντας: “Η αποστολή δυνάμεων της Πολωνίας προς υποστήριξη της Τουρκίας αποδεικνύει την αλληλεγγύη του ΝΑΤΟ. Αυτές οι θαλάσσιες περιπολίες θα βοηθήσουν στην αύξηση της επίγνωσης της κατάστασης στην περιοχή και στην ενίσχυση της κοινής μας ασφάλειας”.

“Οι Σύμμαχοι συμφώνησαν σε ένα πακέτο προσαρμοσμένων μέτρων διασφάλισης για την Τουρκία το 2015, για να βοηθήσουν την Τουρκία να ανταποκριθεί σε ένα ασταθές περιβάλλον ασφάλειας. Αυτά τα μέτρα περιλαμβάνουν αυξημένη παρουσία αεροσκαφών επιτήρησης AWACS στην περιοχή· αυξημένες θαλάσσιες δραστηριότητες στην ανατολική Μεσόγειο· δραστηριότητες υπηρεσιών πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης και ανταλλαγή πληροφοριών”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Πέτρος Κράνιας

ΠΗΓΗ: capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube