REAL TIME |

Weather Icon

Μυστικός πόλεμος Ιράν/Ισραήλ: έγινε στόχος το προπύργιο των προπύργιων του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος του Ισραήλ

Μυστικός πόλεμος Ιράν/Ισραήλ: έγινε στόχος το προπύργιο των προπύργιων του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος του Ισραήλ

Ο λυσσώδης υπόγειος πόλεμος μεταξύ Ιρανών και Ισραηλινών δεν σταματά πλέον σε κανένα όριο. Μετά το σαμποτάζ του πυρηνικού εργοστασίου της Νατάνζ από μια ομάδα σαμποτέρ που προσλήφθηκαν από την ισραηλινό Μοσάντ, τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης χαιρέτισαν σήμερα (20/4/2021) την έκρηξη που συγκλόνισε ένα από τα καλύτερα προστατευμένα προπύργια του ισραηλινού στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος.
.
Η στοχευόμενη θέση, Τομέρ, είναι μία από τις εγκαταστάσεις όπου αναπτύσσονται οι αντιπυραυλικοί πύραυλοι Arrow 3, οι διαστημικοί εκτοξευτές Shavit, οι αντιαεροπορικοί πύραυλοι UR και η μονάδα ανάπτυξης των στρατιωτικών δορυφόρων..
Ένας εκτοξευτής Shavit που μεταφέρει έναν κατασκοπευτικό δορυφόρο Ofek-16 (Horizon-16) σε τροχιά
.
Ο εκτοξευτής Shavit
.
Δοκιμή ενός αντιπυραυλικού πυραύλου Arrow 3
.
Η ισραηλινή στρατιωτική λογοκρισία έχει ήδη επαναφέρει τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης στη τάξη για την ανάγκη να κρατηθεί υπό σιωπή αυτό το πολλοστό επεισόδιο του μυστικού πολέμου με το Ιράν. Αυτό το άνευ προηγουμένου επεισόδιο στην ιστορία του Ισραήλ αποδείχνει ότι οι ιρανικές ειδικές υπηρεσίες έχουν την ικανότητα να φτάσουν στις καλύτερα προστατευμένες και πιο μυστικές τοποθεσίες του Ισραήλ, σίγουρα με τη βοήθεια της λιβανέζικης Χεζμπολάχ, οι πράκτορες της οποίας μιλούν τέλεια τα εβραϊκά και έχουν διεισδύσει εδώ και αρκετά χρόνια εντός του πυρηνικού προγράμματος του Ισραήλ, το οποίο είναι ένα από τα πιο ερμητικά στον κόσμο. Σημαίνει επίσης ότι η αναφορά της Λιβανέζικης Χεζμπολάχ για μια βάση δεδομένων συγκεκριμένων στόχων για το βαλλιστικό πυροβολικό της ομάδας δεν ήταν κενά λόγια στον αέρα. Εξ’ ου ο χρηματοπιστωτικός και νομισματικός πόλεμος που σκοπεύει στο λιμό του λαού του Λιβάνου και στο αδυνάτισμα της επιρροής της Χεζμπολλάχ στη λιβανέζικης πολιτικής.
.
Το Ιράν μόλις απέδειξε ότι είναι ικανό να πραγματοποιήσει αρκετά θεαματικές μυστικές επιχειρήσεις  ακριβείας και διείσδυσης. Οι Ισραηλινοί θα ανταποδώσουν σίγουρα, αλλά οι ψυχολογικές επιπτώσεις προκαλούν ήδη ένα είδος ψύχωσης στο κόρφο του ισραηλινού επιτελείου που θα το ωθήσει να απαιτήσει περισσότερη στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ.
.
Σε αυτό το είδος των πολέμων της σκιάς, συχνά μακριά από τα μάτια του κοινού, το στοιχείο της έκπληξης παίζει πρωταρχικό ρόλο. Το Ιράν μόλις απέδειξε ότι μπορεί να δώσει στη Μοσάντ την ανταλλαγή του νομίσματος χτυπώντας στην καρδιά των στρατιωτικών βιομηχανιών αιχμής του. Αυτή η επιχείρηση θα αλλάξει ριζικά την αντίληψη της ιρανικής απειλής από τους Ισραηλινούς και τους συμμάχους τους, επιλέγοντας περισσότερη αποσταθεροποίηση και μυστικές επιχειρήσεις.
.
Ένας φαύλος κύκλος από τον οποίο οι Ισραηλινοί δεν είναι βέβαιοι ότι θα βγουν άθικτοι.
.
Stratégika51
.
Μετάφραση: Κριστιάν Ακκυριά
.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube