Weather Icon

Μητσοτάκης: Η Τουρκία να πάψει να εξάγει ροές παρανόμων

Μητσοτάκης: Η Τουρκία να πάψει να εξάγει ροές παρανόμων

Μήνυμα προς την Άγκυρα με αιχμή το μεταναστευτικό έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Πειραιά και την «καρδιά» του λιμενικού την ώρα που Δένδιας και Τσαβούσογλου αντάλλασσαν πυρά σε κοινή θέα

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε ότι η Τουρκία έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στο πνεύμα της κοινής δήλωσης για το μεταναστευτικό. «Να πάψει να εξάγει ροές παρανόμων, αντιμετωπίζοντας επιτέλους αποτελεσματικά τους διακινητές που δρουν από τις ακτές», σημείωσε.

«Δεν είναι μυστικό ότι προσωπικά νοιώθω πάντα μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια κάθε φορά που βρίσκομαι κοντά στο Λ.Σώμα και την ελληνική ακτοφυλακή», είπε ο κ. Μητσοτάκης

«Σήμερα υποδεχόμαστε τα δύο από τα τέσσερα συνολικά σκάφη. Ισχυρό λιμενικό σημαίνει και ισχυρή Ελλάδα. Τα νέα μας αποκτήματα είναι μεγάλα περιπολικά σκάφη, 38 μέτρων, αναπτύσσουν πολύ μεγάλες ταχύτητες, έχουν ραντάρ τελευταίας γενιάς, διαθέτουν προδιαγραφές και ξεχωριστούς χώρους για διάσωση ναυαγών», συμπλήρωσε.

«Το πρώτο από αυτά θα ταξιδέψει αμέσως στη Λέσβο όπου θα επιχειρεί σε μόνιμη βάση», είπε ο πρωθυπουργός.

«Τα στελέχη του Λιμενικού έχουν ξεχάσει άδειες και Σαββατοκύριακα, δεν ξέρουν από ημέρα και νύχτα. Αγρυπνούν στα κύματα για τη δική μας ασφάλεια», τόνισε.

«Τα αποτελέσματα τα περιγράφουν οι ίδιοι οι αριθμοί. Οι μεταναστευτικές ροές υποχώρησαν ραγδαία από το 2019 και ολόκληρο το 2020», πρόσθεσε.

«Είναι κάτι που βλέπει και η ίδια η Ευρώπη αναγνωρίζοντας και τα δικά της σύνορα. Γι’αυτό συγχρηματοδοτεί την αγορά», ανέφερε.

«Με την εμπειρία του Έβρου και του Αιγαίου θα χαρακτήριζα τα σκάφη του Λιμενικού πλωτά συνοριακά φυλάκια. Σε πείσμα όσων ακούστηκαν στο παρελθόν, η θάλασσα έχει σύνορα», είπε.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube