Weather Icon
Γενικά θέματα 14 Απριλίου 2021

Μετά τον σάλο η Ενωση Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών ακύρωσε εκδήλωση στην Κρήτη για τη Μάχη του 1941

Μετά τον σάλο η Ενωση Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών ακύρωσε εκδήλωση στην Κρήτη για τη Μάχη του 1941

Ήθελαν να προωθήσουν τη… συντροφικότητα απαντά εκ των υστέρων το «Σωματείο Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών» αναφορικά με την προκλητική εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί για τον προσεχή Μάιο στα Χανιά για να τιμηθεί η «Επιχείρηση Ερμής» των ναζί, δηλαδή η αεροπορική έφοδος των Γερμανών στην Κρήτη το 1941.

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε το γεγονός, το εν λόγω Σωματείο έσπευσε άμεσα να ακυρώσει την προκλητικότατη διοργάνωση στην οποία μάλιστα επρόκειτο να συμμετάσχουν και Έλληνες, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Μάλιστα και η αφίσα της εκδήλωσης κατέβηκε άρον-άρον από το διαδίκτυο, ενώ μετά την κατακραυγή, το Σωματείο Αλεξιπτωτιστών εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων πως «σκοπός της εκδήλωσης ήταν να τιμήσει τη γενναιότητα των Γερμανών Αλεξιπτωτιστών, όπως και τη γενναιότητα των Συμμαχικών δυνάμεων, οι οποίοι, μαζί με Έλληνες Κρητικούς και Έλληνες Στρατιώτες, πολέμησαν ενάντια στους Γερμανούς εισβολείς στη Μάχη της Κρήτης», ενώ σε ένα άλλο σημείο τονίζει ότι «ήταν μία ευκαιρία να προωθηθεί η συντροφικότητα».

«Λυπούμαστε πολύ εάν κάποιος προσβλήθηκε για αυτό και σεβόμενοι το αίσθημα των αυτόχθονων Ελλήνων, δεν θα γιορτάσουμε την 80η επέτειο της Μάχης Κρήτης», καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube