Weather Icon

Με νέα αντιαρματικά θα καταστρέψει τα τουρκικά άρματα η Εθνική Φρουρά

Με νέα αντιαρματικά θα καταστρέψει τα τουρκικά άρματα η Εθνική Φρουρά

Αποκλειστικό! Έντονο ενδιαφέρον από την Εθνική Φρουρά για αντιαρματικά όπλα τελευταίας γενιάς

Ανδρέας Πογιατζή 

Την απόκτηση αντιαρματικών πυραύλων τελευταίας γενιάς, για ενίσχυση του αντιαρματικού της οπλοστασίου εξετάζει η Εθνική Φρουρά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας μας, η απόκτηση αντιαρματικών όπλων τελευταίας γενιάς βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες του πολυετούς εξοπλιστικού προγράμματος του Γενικού Επιτελείου της Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) και σύντομα αναμένονται εξελίξεις.

Οι δυνητικές επιλογές της Εθνικής Φρουράς, για προμήθεια σύγχρονων αντιαρματικών συστημάτων προέρχονται τόσο από την Ευρωπαϊκή αγορά όσο και από το γειτονικό Ισραήλ.

Μια επιλογή αποτελεί το σύστημα MMP της γαλλικής εταιρείας MBDA (η οποία προμήθευσε στο παρελθόν την Εθνική Φρουρά, με τους πυραύλους MILAN και ΗOT) και το σύστημα SPIKE της ισραηλινής RAFAEL. 

Σύστημα MMP

Ο τελευταίας γενιάς (σ.σ 5ης γενιάς) αντιαρματικός πύραυλος MMP, διαθέτει την δυνατότητα fire-and-forget με κεφαλή πολλαπλών χρήσεων και πρόκειται να αντικαταστήσει τους αντιαρματικούς πυραύλους MILAN και JAVELIN του γαλλικού στρατού. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από…

Η συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube