Weather Icon
Εθνική Άμυνα , Λιβύη , Τουρκία 7 Απριλίου 2021

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν: «Το ναυτικό μας δεν αφήνει περιθώριο σε όσους έχουν βλέψεις» – Τι είπε για Λιβύη

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν: «Το ναυτικό μας δεν αφήνει περιθώριο σε όσους έχουν βλέψεις» – Τι είπε για Λιβύη

Επιμένει στην εμπρηστική ρητορική η Άγκυρα, με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επανέρχεται σήμερα στο τουρκολιβυκό μνημόνιο, μία ημέρα μετά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λιβύη.

Ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, σημείωσε πως με τη συμφωνία που υπεγράφη με την Τρίπολη, η Άγκυρα εξασφάλισε τα δικαιώματα στον φυσικό πλούτο των δύο χωρών στη Μεσόγειο.

Επίσης, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, απευθυνόμενος στα στελέχη του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, ο Ερντογάν δήλωσε: «Χαιρετίζω τα μέλη του ναυτικού μας που για πολλούς μήνες είναι στη θάλασσα: κυματίζουν τη σημαία μας, προστατεύουν τη “Γαλάζια Πατρίδα” μας και δεν αφήνουν περιθώριο σε όσους έχουν βλέψεις στα συμφέροντα και δικαιώματα μας».

Οι νέες προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν έρχονται λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ εναντίον της Ελλάδας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα, ο Ακάρ προέτρεψε την Ελλάδα να συμπεριφέρεται σύμφωνα με το μπόι και το βάρος που έχει η ίδια και να μην στηρίζεται σε τρίτους.

«Ορισμένοι πολιτικοί, απόστρατοι αξιωματικοί και ακαδημαϊκοί στην Ελλάδα λένε ότι έχουμε δίκιο κι ότι σωστά τα λέμε. Περιμένουμε από τους τρίτους να είναι αντικειμενικοί και ουδέτεροι κι αυτό το ονομάζουμε σοφή αρετή. Περιμένουμε από τους Έλληνες γείτονές μας να μην βασίζονται σε άλλους και να συμπεριφέρονται σύμφωνα με το μπόι τους και τα κιλά τους. Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας είναι γνωστή. Τη μεγαλύτερη ζημιά την κάνει στον ίδιο το λαό της, δαπανώντας τα χρήματά για εξοπλισμούς. Η είσοδό τους στην κούρσα των εξοπλισμών είναι μαθηματικά λάθος. Αυτή η εξίσωση δεν αλλάζει με 3-5 όπλα και αεροπλάνα».

ΠΗΓΗ: newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube