Weather Icon
ΗΠΑ , Ουκρανία , Ρωσία 13 Απριλίου 2021

Λαβρόφ: ”Τι κάνουν οι ΗΠΑ στο έδαφος της Ουκρανίας και στα νερά της Μαύρης Θάλασσας;”

Λαβρόφ: ”Τι κάνουν οι ΗΠΑ στο έδαφος της Ουκρανίας και στα νερά της Μαύρης Θάλασσας;”

Χωριανόπουλος Άγγελος

Το Σάββατο, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky συναντήθηκε με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη για συνομιλίες. Στη συνάντηση, ο Ερντογάν ανέφερε ότι η Άγκυρα και το Κίεβο θα επεκτείνουν τη «στρατηγική τους συνεργασία» και υποσχέθηκαν ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να μην αναγνωρίζει την «προσάρτηση» της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποίησε την Τουρκία και άλλα έθνη να μην εμπλακούν στην ενίσχυση του μιλιταρισμού της Ουκρανίας εν μέσω ανησυχιών ότι το Κίεβο ενδέχεται να προετοιμάζεται για να ξεκινήσει μια νέα επίθεση κατά του Ντονμπάς.

“Συνιστούμε ανεπιφύλακτα σε όλα τα υπεύθυνα έθνη με τα οποία είμαστε σε επαφή – μεταξύ αυτών και την Τουρκία – να αναλύσουν την κατάσταση και τις ατέρμονες στρατιωτικές δηλώσεις του καθεστώτος στο Κίεβο. Τους προειδοποιούμε να μην ενισχύουν τους στρατιωτικούς συναισθηματισμούς”, δήλωσε ο Λαβρόφ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Κάιρο μετά από συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Sameh Shoukry.

«Μας ρωτάτε τι κάνει η Ρωσία στα σύνορα με την Ουκρανία. Η απάντηση είναι πολύ απλή – ζούμε εδώ, αυτή είναι η χώρα μας. Αλλά τι κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες μέσω των πολεμικών πλοίων και των στρατευμάτων τους, τα οποία διοργανώνουν συνεχώς ασκήσεις στην Ουκρανία υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το έδαφος της Αμερικής – αυτό το ζήτημα παραμένει αναπάντητο “, τόνισε ο διπλωμάτης.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube