Weather Icon
Συρία , Τουρκία 30 Απριλίου 2021

Κουρδικές δυνάμεις κατέστρεψαν 2 τουρκικά τεθωρακισμένα oχήματα

Κουρδικές δυνάμεις κατέστρεψαν 2 τουρκικά τεθωρακισμένα oχήματα

Χωριανόπουλος Άγγελος

Στις 28 Απριλίου, Κουρδικές Δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση με κατευθυνόμενους πυραύλους κατά τουρκικών αρμάτων (ATGM) που βρίσκονταν στην τουρκική κατεχόμενη περιοχή Afrin στη βόρεια Συρία. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δύο οχήματα καταστράφηκαν στην πόλη Bosoufane στο νότιο Afrin. Η πόλη είναι ένας κόμβος για λαθρεμπόρους ναρκωτικών και όπλων.

Και τα δύο οχήματα ήταν SUV της Hyundai Santa Fe. Αυτό το μοντέλο προτιμάται από μαχητές και διοικητές. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί θύματα. Τα ATGM εστάλθησαν από κουρδικές δυνάμεις, οι οποίες ελέγχουν μια λωρίδα γης στα νότια του Afrin. Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και μερικές μονάδες της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας βρίσκονται στην περιοχή.

Αυτή ήταν η δεύτερη επίθεση αυτή την εβδομάδα. Στις 26 Απριλίου, οι Απελευθερωτικές Μονάδες Afrin, μία από τις πολλές κουρδικές αντάρτικες ομάδες που δραστηριοποιούνται στο νότιο Afrin, στόχευσαν ένα όχημα παραλαβής των τουρκικών δυνάμεων με ATGM κοντά στην πόλη Bosoufane. 

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube