REAL TIME |

Weather Icon
Παιδεία , ΠΦΑ 13 Απριλίου 2021

Καλά έκανες Kωνσταντίνε Μαρκόπουλε και φεύγεις

Καλά έκανες Kωνσταντίνε Μαρκόπουλε και φεύγεις

Αρίστευσε στην Ολυμπιάδα επιστημών, σε μαθηματικούς διαγωνισμούς, είναι επικεφαλής ομάδας ρομποτικής, συμμετέχει στην ελληνική ομάδα διάσωσης και πήρε υποτροφία 97% για το πανεπιστήμιο του Yale.

Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο. Άλλο ένα κοφτερό μυαλό που φεύγει στο εξωτερικό για να σπουδάσει και άριστα πράττει.

Να καθίσει στην Ελλάδα να κάνει τι; Να παρακολουθήσει μαθήματα στα πανεπιστήμια κουρελούδες, με διδάσκοντες άτομα που στέκονται αλληλέγγυα στους τραμπούκους και στους καταληψίες; Να έχει συμφοιτητές που το μόνο Yale που γνωρίζουν είναι το κλειδί της εξώπορτας; Να παραμείνει σε μια χώρα όπου η αριστεία είναι ρετσινιά; Σε μια χώρα απόλυτης ισοπέδωσης προς τα κάτω; Σε μια χώρα όπου δεν θέλουν να προσπαθήσουν για να φτάσουν τον πρώτο, αλλά αγωνίζονται για να τον φέρουν στα δικά τους τα μέτρα;

Ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος θα επιλέξει την πολυτεχνική σχολή του Υale. Μην φέρνετε στα μάτια σας την εικόνα των πολυτεχνικών σχολών της πατρίδας μας. Θα χαλάσετε την διάθεση σας. Εκεί αυτός ο άριστος, θα έχει τη δυνατότητα να σπουδάσει χωρίς τον φόβο των καταλήψεων, των επιδρομών, των προπηλακισμών. Θα μορφωθεί σε ένα πολιτισμένο περιβάλλον και, πέραν της γενναιόδωρης υποτροφίας που κέρδισε επάξια, θα έχει την δυνατότητα, ενώ σπουδάζει, συγχρόνως να εργάζεται και σε επιχειρηματικούς κολοσσούς του γνωστικού αντικειμένου του. Στην Ελλάδα τέτοια δυνατότητα δεν υπάρχει. Άλλωστε οι πολυεθνικές εκφράζουν τον «νεοφιλελευθερισμό.»

Αντιλαμβάνεται ο αναγνώστης ότι ο νεαρός Μαρκόπουλος πέφτει στα βαθιά νερά νωρίς—νωρίς. Και από αυτά που δήλωσε, αλλά και από το βιογραφικό του, φαίνεται πως έχει επίγνωση και των προκλήσεων και των δυνατοτήτων του.

Το να καθίσουμε και να ανοίξουμε την κουβέντα γιατί τα ελληνικά πανεπιστήμια δεν μπορούν να κρατήσουν τα κορυφαία μυαλά, γιατί δεν μπορούν να παρουσιάσουν μια πειστική εικόνα σπουδών υψηλού επιπέδου και άριστων συνθηκών διδασκαλίας, αυτή η κουβέντα είναι απώλεια χρόνου. Τα έχουμε αναλύσει εκατοντάδες φορές, έχουν αποδοθεί οι ευθύνες σε αυτούς που τις έχουν, προσπάθειες γίνονται, αλλά στο τέλος αποτυγχάνουν.

Για τη συνέχεια Liberal

 

Σχετικά  :

Κατάληψη στο ΕΜΠ κατά της… έρευνας

Θεσσαλονίκη: Ξανά υπό κατάληψη η πρυτανεία του ΑΠΘ

Υπό κατάληψη η Πρυτανεία του ΕΜΠ

 

 

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube