Weather Icon

Ισχυρή φωνή στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου: Ο ισλαμοφασισμός του Ερντογάν θα ηττηθεί

Ισχυρή φωνή στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου: Ο ισλαμοφασισμός του Ερντογάν θα ηττηθεί

Κ. Μαυρίδης: Το δίκαιο θα νικήσει τον ισλαμοφασισμό του Ερντογάν

Παρέμβαση είχε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ -S&D) στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στη συζήτηση σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψη των δύο κορυφαίων αξιωματούχων της ΕΕ στην Τουρκία. Στην παρέμβασή του ο κ. Μαυρίδης αναφέρθηκε ειδικά στις χιλιάδες Ελληνοκύπριους πρόσφυγες που ξεριζωμένοι από τον τουρκικό στρατό, πεθαίνουν στην προσφυγιά με το παράπονο ότι η ηγεσία της ΕΕ με την κατευναστική πολιτική «δώρων» τροφοδοτεί το τουρκικό καθεστώς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαυρίδης ανέφερε τα εξής:

«Η πολιτική του κατευνασμού με τα «δώρα» προς την Τουρκία τροφοδοτεί τη βαναυσότητα του καθεστώτος εντός και την επεκτατικότητά του εκτός. Αυτή η πολιτική δεν αντιπροσωπεύει τους πολίτες της ΕΕ, ούτε τις αξίες μας, ούτε στα συλλογικά μας συμφέροντα.

Ενόψει ειδικά της Πενταμερούς Διάσκεψης για το Κυπριακό, η Τουρκία απέκλεισε την ΕΕ αλλά εσείς της προσφέρετε αναβάθμιση του εμπορίου και ταυτόχρονα μιλάτε ακόμη για δεσμεύσεις.

Το 1974 ο τουρκικός στρατός ξερίζωσε του Ελληνοκύπριους πρόσφυγες -ανάμεσά τους την οικογένειά μου, με τους γονείς μου- οι οποίοι μεγάλωσαν τα παιδιά τους στην προσφυγιά και φεύγουν με το παράπονο ότι η ηγεσία της ΕΕ δεν υπηρετεί αξίες αλλά εξυπηρετεί δικτάτορες. Μια ηγεσία που αντί να τους επιβάλλει κυρώσεις (στους δικτάτορες), τους εξυπηρετεί με συμφέροντα».

Απευθυνόμενος προς το Προεδρείο ο κ. Μαυρίδης κατέληξε ως εξής: «Eμείς, τα παιδιά τους μεγαλώσαμε στην προσφυγιά και σήμερα χάσαμε την μάνα μου. Όμως, συνεχίζουμε τον αγώνα γιατί το δίκαιο θα νικήσει και ο ισλαμοφασισμός του Ερντογάν θα ηττηθεί, επειδή οι αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι υπεράνω».

Πηγή: philenews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube