Weather Icon

Ιωάννης Μάζης: «Τώρα είναι πρόσφορο το έδαφος να επαναφέρουμε τη γενοκτονία των Ελλήνων» – Τι σηματοδοτεί η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων (ΒΙΝΤΕΟ)

Ιωάννης Μάζης: «Τώρα είναι πρόσφορο το έδαφος να επαναφέρουμε τη γενοκτονία των Ελλήνων» – Τι σηματοδοτεί η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων (ΒΙΝΤΕΟ)

Ιωάννης Μάζης: Ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας , αναλύει  την κίνηση του Μπάιντεν να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Αρμενίων και τι σημαίνει αυτό για τη γενοκτονία των Ποντίων.

Μιλώντας στην εκπομπή “Τώρα ό,τι συμβαίνει» στις 25/4/2021 στο OPEN TV ο Ιωάννης Μάζης σημείωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος τήρησε την υπόσχεσή του και αυτό έχει δυο διαστάσεις: «Μπορεί να ξεκινήσει διαδικασία συλλήψεων όπως έγινε με Ναζί και αποδόσεως αποζημιώσεων. Αυτό φοβόταν η Τουρκία», τόνισε.

H δεύτερη πτυχή αυτής της αναγνώρισης αφορά στη στάση της Τουρκίας απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα. «Ο Μπάιντεν δηλώνει στον Ερντογάν ότι πλέον οι συμπεριφορές του δεν θα γίνονται αποδεκτές από τις ΗΠΑ και την ΕΕ σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Άρα αν συνεχίσει ο Ερντογαν θα δεχθεί κλονισμό», είπε ο κ. Μάζης.

«Οι Αρμένιοι πάλεψαν έναν αιώνα να αναγνωρίσουν τη γενοκτονία και τα κατάφεραν. Εμείς για την Ποντιακή γενοκτονία κάτι ψιθυρίσαμε επί Ανδρέα Παπανδρέου και δεν το συνεχίσαμε γιατί ενοχλούμε τον γείτονα. Τώρα είναι πρόσφορο το έδαφος για να το επαναφέρουμε», υπογράμμισε ο καθηγητής.

Όσον αφορά στη Σύνοδο Κορυφής, ο κ. Μάζης ανέφερε ότι βλέπει συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη, κάτι το οποίο έχει δηλώσει ήδη ο Έλληνας πρωθυπουργός ότι θα γίνει σύντομα, αλλά τόνισε ότι πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι στάση θα κρατήσει η Τουρκία στην πενταμερή.

Δείτε το βίντεο:

Εγγραφείτε στο κανάλι του

Σάββα Καλεντερίδη

στο Youtube ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Δυναμώστε το κανάλι του

Infognomonpolitics.gr

στο Youtube ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube