Weather Icon

Ιωάννης Μάζης: Στρέφουμε το πιστόλι στον κρόταφό μας διαλύοντας την Κυπριακή Δημοκρατία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ιωάννης Μάζης: Στρέφουμε το πιστόλι στον κρόταφό μας διαλύοντας την Κυπριακή Δημοκρατία (ΒΙΝΤΕΟ)

Μάζης: Οδηγούμαστε σε μια συνομοσπονδία δύο κρατών υποχείρια της Τουρκίας

O Καθηγητής Γεωπολιτικής του ΕΚΠΑ, Ιωάννης Μάζης, μίλησε στην εκπομπή “Τομές στα γεγονότα” στο Sigma Live, στις 29 Απριλίου 2021 και έκανε μια αποτίμηση της άτυπης διάσκεψης που έγινε στη Γενεύη.

Αρχικά ανέφερε ότι η Τουρκία έβαλε το θέμα των δύο κρατών στο τραπέζι ενώ ήξερε ότι θα απορριφθεί από τον Γενικό Γραμματέα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρόσθεσε ότι διάφοροι κύκλοι της Αθήνας δηλώνουν ότι για να ξανακαθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, πρέπει η Τουρκία να υποχωρήσει από τα δύο κράτη και η Κύπρος από την πολιτική ισότητα. «Αυτό που κάνει η Τουρκία είναι να ανεβάζει τον πήχη πιο ψηλά, μετά κάνει πως υποχωρεί, αναγκάζοντας μας να κατεβάσουμε ακόμη πιο χαμηλά τον πήχη».

Πρόσθεσε ότι οδηγούμαστε σε μια συνομοσπονδία με δύο ανεξάρτητα κράτη. «Θα έχουν από πάνω τους ένα δείκτη παγίδευσης από πλευράς Τουρκίας». Συμπλήρωσε ότι στόχος της Τουρκίας είναι να έχει επιρροή και στην ελεύθερη Κύπρο.

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι πλέον η Κύπρος θα είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως ενιαίο κράτος παραγνωρίζοντας το διεθνές δίκαιο το οποίο δεν επιτρέπει την αναγνώριση δυο κρατών, την παραμονή κατοχικών στρατευμάτων και τα αποτελέσματα του πολέμου.

«Στρέφουμε το πιστόλι στον κρόταφο μας διαλύοντας την Κυπριακή Δημοκρατία για να δημιουργήσουμε δύο κρατίδια που δεν θα έχουν καμία αναγνώριση».

Τέλος ανέφερε ότι το βόρειο κρατίδιο θα είναι υποχείριο της Τουρκίας και της Βρετανίας για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους.

Δείτε το βίντεο:

Εγγραφείτε στο κανάλι του

Σάββα Καλεντερίδη

στο Youtube ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Δυναμώστε το κανάλι του

Infognomonpolitics.gr

στο Youtube ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube