REAL TIME |

Weather Icon
Εθνική Άμυνα 19 Απριλίου 2021

ΗΝΙΟΧΟΣ: Η μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση της Ευρώπης και το μήνυμα στην Άγκυρα: 2.000 απογειώσεις και πτήσεις από Λήμνο έως Καστελόριζο

ΗΝΙΟΧΟΣ: Η μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση της Ευρώπης και το μήνυμα στην Άγκυρα: 2.000 απογειώσεις και πτήσεις από Λήμνο έως Καστελόριζο

Η εντυπωσιακή παρουσία στον ΗΝΙΟΧΟ 2021 των κρατών στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στους γείτονες ότι η Ελλάδα αποτελεί τον πιο ισχυρό γεωστρατηγικό πόλο στην περιοχή.

Ξεπερνά και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις η εξέλιξη της μεγαλύτερης αεροπορικής άσκησης φέτος στην Ευρώπη. Η εντυπωσιακή αλλά και ουσιαστική παρουσία στον ΗΝΙΟΧΟ 2021 των κρατών, που λαμβάνουν μέρος εν μέσω πανδημίας, σφραγίζει την επιτυχία και στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στους γείτονες ότι η Ελλάδα αποτελεί τον πιο ισχυρό γεωστρατηγικό πόλο στην περιοχή.

Και αυτό που φαίνεται ότι προκαλεί τη μεγαλύτερη ενόχληση στην Άγκυρα είναι ότι όλες οι ξένες αεροπορίες που πετούν στον ΗΝΙΟΧΟ δεν έχουν διατυπώσει την παραμικρή ένσταση για τις περιοχές της άσκησης. Ακόμα και για όσες η Τουρκία αμφισβητεί την Ελληνική κυριαρχία και εγείρει αξιώσεις για αποστρατικοποίηση. Από τον Έβρο και τη Λήμνο έως τη Ρόδο και το Καστελόριζο.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube