REAL TIME |

Weather Icon

«ΗΝΙΟΧΟΣ 21»: Έτοιμη για να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση η Ελλάδα – Τα μηνύματα του πρωθυπουργού στην Τουρκία και οι διεθνείς συμμαχίες

«ΗΝΙΟΧΟΣ 21»: Έτοιμη για να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση η Ελλάδα – Τα μηνύματα του πρωθυπουργού στην Τουρκία και οι διεθνείς συμμαχίες

Στον απόηχο του διπλωματικού μπρα ντε φερ μεταξύ Νίκου Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Άγκυρα την περασμένη Πέμπτη αλλά και των τουρκικών προκλήσεων που ακολούθησαν, ο πρωθυπουργός επιστέφτηκε την Τρίτη την Ανδραβίδα, και έστειλε σαφή μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, με κύριο αποδέκτη την Τουρκία.

Τις τελευταίες εβδομάδες η καρδιά της Πολεμικής Αεροπορίας «χτυπάει» στη βάση της Ανδραβίδας. Η πολυκλαδική άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 21», με τη συμμετοχή των Πολεμικών Αεροποριών αρκετών συμμαχικών χωρών στέλνει σαφή μηνύματα τόσο για την ετοιμότητα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, όσο και για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη της.

Το μήνυμα του Μητσοτάκη

Στον απόηχο του διπλωματικού μπρα ντε φερ μεταξύ Νίκου Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Άγκυρα την περασμένη Πέμπτη αλλά και των τουρκικών προκλήσεων που ακολούθησαν, ο πρωθυπουργός επιστέφτηκε την Τρίτη την Ανδραβίδα, και έστειλε σαφή μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, με κύριο αποδέκτη την Τουρκία. «Η Ελλάδα αποτελεί θεμέλιο σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή. Αποτελεί πρωταγωνιστή στις αναμετρήσεις, αλλά και στις συζητήσεις. Στην αμυντική αποτροπή, αλλά και στην ειρηνική καταλαγή. Με το εθνικό συμφέρον και το Διεθνές Δίκαιο μόνιμες πυξίδες της», τόνισε στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube