Weather Icon

Ιδού οι άνθρωποι

Ιδού οι άνθρωποι

«Γιατί δεν είναι δυνατόν να νικήσετε τους εχθρούς που βρίσκονται έξω από την πόλη , αν δεν τιμωρήσετε πρώτα τους εχθρούς που βρίσκονται μέσα σ αυτήν »

                                                                                                               Δημοσθένης

Γράφει ο Ανδρέας Μορφίτης

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Δρ. Ελένη Θεοχάρους σχολιάζοντας το βίντεο της κίνησης «1 Κύπρος» που κυκλοφόρησε σε τηλεοπτικά κανάλια, δήλωσε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Εμείς βεβαίως δεν θέλουμε μισή Κύπρο για πατρίδα μας. Δεν θέλουμε την Κύπρο βιλαέτι της Τουρκίας, θέλουμε μια Κύπρο λεύτερη απ΄ άκρη σ΄ άκρη»

Θεωρώ χρήσιμο να μεταφέρω  αυτούσια κάποια  από τα σχόλια που μερικοί «συμπατριώτες» μας ανάρτησαν στο φατσοβιβλίο, το Facebook όπως έχει καθιερωθεί, για να καταδείξω  σε ποιο βαθμό έχουμε αλλοτριωθεί εθνικά, ηθικά, κοινωνικά και πολιτισμικά.

έλα μίπς εαν θελετε μια χωρα λεφτερη απ’ακρη σασκρη να πιασετε τα τανκ σας τα οπλικα σας συστηματα ουλλους τους κυπραιους που εχουν G3 σηιππεττος, φλοπερ τζαι ψαροτουφεκκα τζαι να μας τα πκιασεται πισω, εγινε πολεμος για να τα κατακτησουν, αν δεν εισαστε διατεθιμενη να πολεμησεις Δρ. ΕΛΕΝΗ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ – Dr. ELENI THEOCHAROUS

– να σας παρακαλεσω να πατε στην πατριδα σας την ελλαδα, αφου αυτοπροσδιοριζεσται ως ελληνιδα γιατι εδω ειναι Κυπρος οτι και αν σημαινει αυτο.. Δεν θα αφησουμε την γενια σας να εξαληψει την κυπριακη κουλτουρα πολιτισμο και πατριωτικοτητα ενως ξεχωριστου σαφως DNA απο το ελληνικο. Σας ευχομαι καλες μαχες οταν θα παρνεται την Girne πισω, ή καλο ταξιδι αναλογα με το ποσες ψηφους θα ξεγελασεται. Ψηφους ελληνων θα παρεις μαλλον μηδεν (0,00%), διοτι δεν ξερω αν το πειρατε χαμπαρι – για να μιλησομεν και ολιγο την κοινη ελληνικη αργκω – οι πολιτες της ελλαδας δεν εχουν δικαιωμα ψηφου σε μια ξενη χωρα. Και ερωτω! ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ?

Philippos Kyriakides

μα ελένη μου, το κόμμα σου στηρίζει τον αναστασιάδη που είπε του αρχιεπισκόπου ότι συζητά δύο κράτη και μάλιστα τον είπε τρελλόγερο. εσύ λές άλλα.

Mario Theodorou

Άμα το IQ σου εν το ίδιο ανύπαρκτο όπως του ΓΕΛΑΜ, εν επόμενο να μην κατανοείς τί θέλουμε.

Πάνω απ’όλα, να ξέρετε, θέλουμε να μεταναστέψετε εσύ και η φάρα σου, κάπου στην αρκτική αν με ρωτάς και να μας αφήσετε ήσυχους.

Αχταρμάες της κοινωνίας. Φασίστες του κερατά.

Antonis Kanaris

Πότε θα πυρποληθείτε να δούμε χαϊρι!

Savvas Yiangou

you are the same sheet you them

Ανδρέας Συμεού

Αγαπητή μου Ελένη σε αγαπώ, σε εκτιμώ, αλλά ήρτες δεύτερη. Τούτα ακριβώς που λαλείς τωρά τα έλεγεν ο Γρίβας. Η συνταγή του έφερε τους Τούρκους. Με την ίδια συνταγή θα φέρουμε την οριστική διχοτόμηση. Αυτό θέλουμε; https://m.youtube.com/watch?v=D4OMOOmaQa8

Andreas Pallidis

Theli k kipro eleutheri I kologria…pem prota POS ginetai oi turistes na kikloforoun xoris SMS 17 wres tin imera K oi kipreoi oi…sta rkidkia m giatin kolopatridasas an ti ethelete eleutheri San men ti prodosete…oi praxikopimaties kiria theoxarous en exo akoma k manteye..ekai plousioi ..

Οι απόψεις και οι πεποιθήσεις αυτές, που δυστυχώς δεν είναι μεμονωμένες, καταμαρτυρούν μια κοινωνία σε βαθιά κρίση, ένα λαό που έχει διαβρωθεί ηθικά και πνευματικά, μια χώρα που παραπαίει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Αναλύοντας και ερμηνεύοντας τέτοιες τοποθετήσεις, καταλήγει κάποιος στο συμπέρασμα ότι οι τούρκοι δεν εισέβαλαν και κατέκτησαν μόνο τα εδάφη μας, πέτυχαν κάτι περισσότερο! Υπέσκαψαν τις αρχές και τις αξίες της κοινωνίας μας, διάβρωσαν τις συνειδήσεις μας, καταρράκωσαν την αξιοπρέπεια μας , εξευτέλισαν τις προσωπικότητες μας , αποδόμησαν  τον ίδιο τον εαυτό μας .

Πολίτες, επώνυμοι και ανώνυμοι, καταφεύγουν σε κάθε είδους χυδαιότητες βρίζοντας ιερά και όσια και λοιδωρούν με τον πιο ανοίκειο τρόπο παριστάνοντας τους επαναστάτες, τους ανυπότακτους, τους καινοτόμους, τους νεωτεριστές  και τους τολμηρούς.

Χρησιμοποιούν λέξεις και φράσεις του πεζοδρομίου, προσπαθώντας να συλλαβίσουν με τα ακαταλαβίστικα και ανορθόγραφα  ελληνικά τους, τα κουτσουρεμένα κυπριώτικα τους και τα greeklish τους παριστάνοντας τους σωτήρες και τους φωστήρες.

Διαχέουν δηλητήριο στους αναγνώστες τους και εξευτελίζουν εαυτούς και αλλήλους. Χλευάζουν και λοιδωρούν κάθε έννοια πατριωτισμού και κάθε σχόλιο ή άποψη αντίστασης  στον ίδιο τον κατακτητή τους. Έχουν τόσο πολύ συμφιλιωθεί με τον ραγιαδισμό και την υποδούλωση που ενοχλούνται, αντιδρούν και χάνουν τον αυτοέλεγχο τους κάθε φορά που κάποιος τούς μιλά για απελευθέρωση, εθνική αξιοπρέπεια, αντίσταση στον κατακτητή τους.

Σε παλαιότερες εποχές, ο συμβιβασμός και η υποταγή στον κατακτητή ονομαζόταν προδοσία. Τώρα χαρακτηρίζεται ως στάση ζωής και ως δικαίωμα έκφρασης.

Ως κατακλείδα θα ήθελα να μεταφέρω, επίσης αυτούσια, μια ανάρτηση που καταχωρήθηκε πρόσφατα στο φατσοβοβλίο (μπορείτε να την ψάξετε, αν θέλετε!):

Παροτρύνει ο Αμμοχωστιανός ψηφοφόρος τον υποψήφιο του με την εξής ανάρτηση:

«…ενώ θέλει να βγεις σε πόλεμο θανάτου εναντίων της Κυπριακής Δημοκρατίας και του νότιου κατεστημένου της, με σύμμαχο τους Τουρκοκύπριους και την Τουρκία και αφού με την όποια προσπάθεια επιστροφής της Αμμοχώστου ακούσαμε το σύνθημα «Αμμοχωστοποίηση» και «ή όλοι στα σπίτια τους ή κανένας», εγώ λέω ή όλοι υπό κατοχή και πρόσφυγες ή κανένας. Οι Νότιοι καταλάβουν μόνο το πορτοφόλι τους και το στομάχι τους. Ανοίξετε το Βαρώσι και το λιμάνι ως νόμιμοι κάτοικοι με τους Τουρκοκύπριους υπό τουρκική διοίκηση τουριστικά και ναυτιλιακά με το αεροδρόμιο της Τύμπου, να σου πω αν αυτά τα κοπρόσκυλλα που μας …..»

Και του απαντά επωνύμως ο φίλος του, υποψήφιος νεοσυσταθέντος κόμματος

«θα είμαι εκεί. Έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι. Φτάνει με τα τετριμμένα. Χρειάζονται ριζοσπαστικές κινήσεις του διαβόλου και μην ακούσω  κανένα του τύπου να πάμε να δούμε κανένα Ελληνοκύπριο πολιτικό από τον πρόεδρο μέχρι τον τελευταίο δημόσιο υπάλληλο.

Υψηλόβαθμους τούρκους κρατικούς αξιωματούχους και ανώτερους τούρκους αξιωματικούς του στρατού πρέπει να βλέπουμε πλέον.

Ούτε Η.Ε. ούτε Ε.Ε. tamam???»

Τα σχόλια και οι κρίσεις δικές σας!

Το ίδιο και οι ψήφοι σας.

Ανδρέας Μορφίτης

Έλληνας της Κύπρου και Κύπριος του Ελληνισμού

16/4/2021

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube