Weather Icon

Η στιγμή που ο Πρωθυπουργός της Λιβύης απαντά στον Μητσοτάκη: «Η συμφωνία μας με την Τουρκία θα συνεχιστεί»

Η στιγμή που ο Πρωθυπουργός της Λιβύης απαντά στον Μητσοτάκη: «Η συμφωνία μας με την Τουρκία θα συνεχιστεί»

Οι τουρκικές εφημερίδες πανηγυρίζουν με την επιβεβαίωση του μεταβατικού πρωθυπουργού της Λιβύης, ενώπιον του κ. Μητσοτάκη, ότι το τουρκολυβικό μνημόνιο θα συνεχίσει να ισχύει…

Στον τίτλο του άρθρου τουρκικής ιστοσελίδας αναφέρεται: Απάντηση στην Ελλάδα από τη Λιβύη: “Η συμφωνία μας με την Τουρκία, θα συνεχίσει να ισχύει”

Σκωτσέζικο ντους…

Μάλλον έψαχνε τρύπα να κρυφτεί ο Έλληνας Πρωθυπουργός μετά το χουνέρι που του έκανε ο Λίβυος ομόλογός του στην κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ο Αμπντουλχαμίντ Ντμπέιμπα σύμφωνα με τουρκικά, αλλά και λιβυκά ΜΜΕ, είπε ότι η συμφωνία που υπεγράφη από τον Φαγιέζ αλ Σάρατζ με την τουρκική κυβέρνηση, το τουρκολυβικό μνημόνιο δηλαδή, θα συνεχίσει να ισχύει.

Το σχόλιο του Λίβυου Πρωθυπουργού ήρθε ως απάντηση στα όσα είπε λίγο νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης περί ακύρωσης του μνημονίου:

«Για εμάς, πολύ σημαντικό είναι η ακύρωση παράνομων εγγράφων που παρουσιάστηκαν ως δήθεν διακρατικές συμφωνίες αλλά δεν έχουν καμία νομική ισχύ, όπως ρητά έχει αποφανθεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη μετάφραση των όσων είπε ο μεταβατικός Πρωθυπουργός της Λιβύης, δεν περιλαμβάνεται η επίμαχη απάντηση και δημοσιεύει τα εξής:

«Όσον αφορά στη συμφωνία μας με την Τουρκία σχετικά με τον καθορισμό των ΑΟΖ μας, επιβεβαιώνουμε την σπουδαιότητα όποιας συμφωνίας θα συμβάλει στην εξεύρεση κατάλληλων λύσεων και στην εξασφάλιση των δικαιωμάτων μας. Όπως επίσης είμαστε έτοιμοι για τη σύσταση Κοινής Επιτροπής μεταξύ Λιβύης – Ελλάδας για τη συνέχιση των διαβουλεύσεων σχετικά με τον καθορισμό των θαλασσίων συνόρων και των ΑΟΖ των δύο χωρών και προσπαθούμε στην οικοδόμηση σχέσεων με βάση την καλή γειτονία και τον αλληλοσεβασμό και την οικοδόμηση γεφυρών συνεργασίας μεταξύ των δυο πλευρών της Μεσογείου για να γίνει θάλασσα ειρήνης. Η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας εργάζεται για τη δημιουργία καρποφόρων σχέσεων με όλους, ειδικά με τις χώρες της περιοχής που μας ενώνουν κοινά συμφέροντα, με αλληλοσεβασμό και ό,τι εξασφαλίζει τα συμφέροντα των χωρών μας».

Η στιγμή που ο Πρωθυπουργός της Λιβύης απαντά στον Μητσοτάκη: «Η συμφωνία μας με την Τουρκία θα συνεχιστεί»

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube