Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία , Τουρκία 22 Απριλίου 2021

Η Ρωσία θα επανεξετάσει την στρατιωτική συνεργασία με την Τουρκία σε περίπτωση πώλησης UAV στην Ουκρανία

Η Ρωσία θα επανεξετάσει την στρατιωτική συνεργασία με την Τουρκία σε περίπτωση πώλησης UAV στην Ουκρανία

Σε περίπτωση που προχωρήσει σε σχέδια πώλησης αεροσκαφών στην Ουκρανία, η Ρωσία θα επανεξετάσει τη στρατιωτική συνεργασία με την Τουρκία

Χωριανόπουλος Άγγελος

Η Ρωσία θα επανεξετάσει τη στρατιωτική συνεργασία με την Τουρκία σε περίπτωση που προχωρήσει σε σχέδια πώλησης αεροσκαφών στην Ουκρανία, δήλωσε την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιούρι Μπορίσοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS. «Θα εξετάσουμε (την προοπτική) συγκεκριμένα σε κάθε μεμονωμένη περίπτωση», δήλωσε ο Μπόρισοφ στους δημοσιογράφους σε απάντηση σε μια ερώτηση επί του θέματος.

Στις 12 Απριλίου, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποίησε την Τουρκία και άλλες χώρες να μην υποστηρίξουν τις «στρατιωτικές» φιλοδοξίες της Ουκρανίας. Η Ρωσία επιδιώκει την ανάπτυξη στρατευμάτων στην Κριμαία και κατά μήκος των συνόρων της με την Ουκρανία μετά την κατάπαυση του πυρός μεταξύ Κίεβου και ανταρτών που υποστηρίζονται από τη Ρωσία στην ανατολική Ουκρανία.

Η Ουκρανία αγόρασε 12 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 το 2019 και σχεδίαζε να τα εξοπλίσει με πυρομαχικά MAM-L που κατασκευάστηκαν από την Roketsan. Τον Οκτώβριο, ο Vadim Nozdrya, επικεφαλής της κρατικής εταιρείας εμπορίας όπλων της Ουκρανίας Ukrspetsexport, δήλωσε ότι ο στρατός σχεδίαζε να αγοράσει 48 από τα αεροσκάφη.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube