Weather Icon

Η διεθνής νομοθεσία ορίζει την απομόνωση του Οτσαλάν ως «βασανιστήριο»

Η διεθνής νομοθεσία ορίζει την απομόνωση του Οτσαλάν ως «βασανιστήριο»

Καθώς η απεργία πείνας στις φυλακές στην Τουρκία συνεχίζεται για την 147η ημέρα, η Ekin Yeter, δικηγόρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ισχυρίστηκε ότι η δράση της απεργίας πείνας αποκαλύπτει την έκταση των παραβιάσεων.

Η απεργία πείνας στις φυλακές στην Τουρκία συνεχίζεται για την 147η ημέρα, καθώς οι κρατούμενοι διαμαρτύρονται για τις συνθήκες απομόνωσης του αρχηγού του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) Αμπντουλάχ Οτσαλάν, και των συνεχιζόμενων παραβιάσεων των δικαιωμάτων στις φυλακές της Τουρκίας.

Οι απεργίες πείνας που εξαπλώθηκαν σε 107 φυλακές στην Τουρκία υποδηλώνουν «το ίδιο το επίπεδο παραβιάσεων των δικαιωμάτων στις φυλακές», δήλωσε ο η Yeter σε συνέντευξή της. «Φανταστείτε πόσο άθλιες είναι οι συνθήκες στις φυλακές όταν οι κρατούμενοι αναγκάζονται να διεξάγουν απεργία πείνας για να ζητήσουν τα βασικά, νόμιμα δικαιώματά τους».

Διαβάστε τη συνέχεια στο kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube