Weather Icon
Ευρωπαϊκή Ένωση , Τουρκία 26 Απριλίου 2021

Φον ντερ Λάιεν για το Sofagate: Θα συνέβαινε αν φορούσα κοστούμι και γραβάτα; Ενιωσα μόνη και πληγωμένη

Φον ντερ Λάιεν για το Sofagate: Θα συνέβαινε αν φορούσα κοστούμι και γραβάτα; Ενιωσα μόνη και πληγωμένη

Για όσα διαδραματίστηκαν στην Άγκυρα, το περίφημο «Sofagate», κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τοποθετήθηκε για πρώτη φορά χωρίς περιστροφές η πρόεδρος της Κομισιόν.

Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μίλησε ανοιχτά για τότε που αναγκάστηκε να καθίσει σε έναν απομακρυσμένο καναπέ, μακριά από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον Τούρκο πρόεδρο.

«Είμαι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Κομισιόν. Είμαι η πρόεδρος της Κομισιόν και με αυτόν τον τρόπο περίμενα να μου συμπεριφερθούν κατά την επίσκεψή μου στην Τουρκία. Σαν την πρόεδρο της Κομισιόν, αλλά όχι», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας: «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τον τρόπο που μου συμπεριφέρθηκαν. Οπότε πρέπει να συμπεράνω ότι συνέβη επειδή είμαι γυναίκα. Θα συνέβαινε αυτό αν φορούσα κοστούμι και γραβάτα;».

«Στις φωτογραφίες προηγούμενων συναντήσεων, δεν είδα έλλειψη καρεκλών, αλλά και πάλι δεν είδα καμία γυναίκα σε αυτές τις φωτογραφίες», είπε μεταξύ άλλων.

Κατά τις δηλώσεις της η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παραδέχθηκε ότι πληγώθηκε και αισθάνθηκε μόνη. «Αξιότιμοι βουλευτές, πολλοί από εσάς θα έχετε παρόμοιες εμπειρίες στο παρελθόν – ειδικά οι γυναίκες μέλη αυτού του Σώματος. Είμαι σίγουρη ότι ξέρετε ακριβώς πώς ένιωσα. Ένιωσα πληγωμένη και μόνη, ως γυναίκα και ως Ευρωπαία», ανέφερε.

«Επειδή δεν πρόκειται για διάταξη θέσεων ή πρωτόκολλο. Αυτό φτάνει στον πυρήνα του ποιοι είμαστε. Αυτό αφορά τις αξίες που αντιπροσωπεύει η Ένωσή μας, και αυτό δείχνει πόσο μακριά πρέπει να προχωρήσουμε προτού οι γυναίκες αντιμετωπίζονται ως ίσες, πάντα και παντού», συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube