Weather Icon
Γενικά θέματα 29 Απριλίου 2021

Φιλοτουρκική στάση από Ιδρυτή Φόρουμ Κρανς Μοντανά: «Έθνος και κράτος οι Τ/κ»

Φιλοτουρκική στάση από Ιδρυτή Φόρουμ Κρανς Μοντανά: «Έθνος και κράτος οι Τ/κ»

«Το 80% των Τουρκοκυπρίων γεννήθηκαν στην Κύπρο μετά το 1974! Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι είναι έθνος και χώρα», δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος και ιδρυτής Forum του Κρανς Μοντανά Jean-Paul Carteron σε ένα tweet αργά την Τετάρτη εν μέσω των συνεχιζόμενων συνομιλιών της Κύπρου στη Γενεύη

Το συγκεκριμένο tweet φυσικά εργαλιοποιήθηκε από την τουρκική κυβέρνηση και τον ίδιο τον Υπουργό των Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούγλου που έκανε και retweet σημειώνοντας «Well Said!»

«Δεν είμαστε πλέον το 1815 στη Βιέννη», είπε, αναφερόμενος στο Συνέδριο της Βιέννης, το οποίο ήταν ένα από τα πιο σημαντικά διεθνή διπλωματικά συνέδρια στην ιστορία της Ευρώπης που οδήγησε στην ανασύσταση της ευρωπαϊκής πολιτικής τάξης μετά την πτώση του Γάλλου αυτοκράτορα Ναπολέοντα Ι.

«Δεν μπορούμε να επανασχεδιάσουμε τον κόσμο με στυλό και ψαλίδι», είπε ο Carteron που έκανε tag τον Τατάρ, τον Τσαβούσογλου , την Τουρκική Προεδρία  και το World Diplomatic Academy.

Ο Jean-Paul Carteron είναι ο έκτακτος και πληρεξούσιος πρέσβης των Νήσων Σολομώντος στην UNESCO και το FAO. Από το 2015, είναι ο Πρόεδρος του Cercle des Ambassadeurs στο Παρίσι, συγκεντρώνοντας τους περισσότερους από τους επικεφαλής διπλωματικών αποστολών με έδρα τη γαλλική πρωτεύουσα.

Ήταν ο ιδρυτής του Crans Montana Forum που είναι είναι ένας μη κυβερνητικός διεθνής οργανισμός που ιδρύθηκε από το 1986, του οποίου «η αποστολή είναι να οικοδομήσει ένα  πιο ανθρώπινο κόσμο», γράφει στην ιστοσελίδα του.

Μέλος του Cran Montana Forum ήταν και ο Πρώην Πρόεδρος της Τουρκίας Τουρκούτ Οζάλ.

Έπαιξε βασικό ρόλο στην εφαρμογή της ειρηνευτικής διαδικασίας του Βουκουρεστίου μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ, στη συνέχεια, βοηθώντας τον Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ,  και διαδραμάτισε παρασκηνιακό ρόλο στη διαδικασία συμφιλίωσης στην Κύπρο.

ΠΗΓΗ: sigmalive.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube